lördag 14 maj 2011

Upploppen i Tynnered: Libanesiska bröder åtalade

UPPLOPP Under upploppen i Tynnered i april grep polisen ett libanesiskt brödrapar på bar gärning när de tände eld på en bil. Polisen betraktar dem som drivande under upploppen.

Nu åtalas bröderna:

  • Yasin Sami, född 1991-02-15, grov skadegörelse, brott mot knivlagen och vapenbrott (patroner i fickan).
  • Yasin Kamal, född 1993-03-13, grov skadegörelse

Bröderna och deras kompisar krossade rutan på en bil, hällde in bensin och tände på. Yasin Kamal erkänner men hävdar att den 50-årige bilägaren, som är vän med familjen, bett honom göra det för att få ut försäkringspengar. Bilägaren däremot nekar till detta eller vill ens umgås med gänget.

Yasin Sami erkänner att han rullat ut bilen men nekar till mordbranden. Han har däremot sett vilka som gjorde vad men vägrar namnge dem.

Brödernas kriminella CV

Familjen och en del äldre syskon kom till Sverige från Libanon 1989 medan brödraparet är födda här. Bröderna är kriminellt belastade och dömda för stöld, rån, olaga hot, grov misshandel, skadegörelse och narkotikabrott till ungdomsvård, skyddstillsyn och skrivit på ett s k vårdkontrakt. Yasin Sami dömdes 2010 till fängelse för narkotikabrott då han sålde cannabis i Tynnered och på Frölunda torg. Yasin Kamal har narkotikapåverkad hotat sin familj och andra till livet. Han har långa tider varit institutionsplacerad enligt Lagen om vård av unga. Yasin Kamal säger att LVU-placeringen upphävts samma dag som bilbränderna, och därefter berusat sig med vodka.

Relaterat

Upplopp i Frölunda
Upplopp i Västra Frölunda – privatperson skadad av sten
Nya bränder i Tynnered

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt