lördag 5 mars 2011

Ann-Charlotte Marteus pladdrar vidare

PI PI:s läsare är säkerligen bekanta med Expressens stjärna Ann-Charlotte Marteus, kvinnan som gett den bittra medelålderskvinnan ett ansikte och inte sällan ger sig i kast med att uttala sig om och analysera sådant som ligger ganska långt utanför hennes dagliga verklighet. Så även i torsdags då SD och PI fick sig den sedvanliga kängan.

Sverigedemokraterna. Träsk. Muslimer. Det vanliga alltså.

Men sen:

”Politiskt inkorrekt” är en annan anonym rasistsajt. Den används av SD för att sprida ”grejer” som partiet tycker ”är värt att uppmärksamma”. Det berättade Eric Myrin, pressekreterare på SD:s riksdagskansli, i tisdagens Expressen. Antagligen är det den kopplingen som gör att sajten ibland försöker göra en extreme SD-makeover:
I går kunde man läsa en förvirrad och förolämpad bloggpost, apropå en artikel i Expressen. I denna meddelas att PI minsann tar avstånd från ”rasism (i dess riktiga form)”! Samt att PI, minsann, stänger av kommentatorer som länkar till högerextrema sajter ”om och om igen”.
Årets humanistsajt, helt klart.

Marteus saknar uppenbarligen förmågan att se skillnaden mellan rasism, exempelvis sådana grupper som stod bakom den uppmärksammade demonstrationen mot ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn, och kritik mot landets destruktiva invandringspolitik.

Att Marteus med kollegor saknar 90-talets skinnskallar är uppenbart. De fanns där, de skrek och gjorde bort sig offentligt. De var således enkla mål för de politiskt korrekta. Numera finns det inga. Deras roll ute på gator och torg och sedermera tagits över av diverse vänstergrupperingar som gör precis samma sak, dock på ”andra sidan” och med såväl medias som politikers tysta medgivande.

Att svenska folket börjat ifrågasätta åsiktsdirektiven ålagda på oss från Marteus och hennes polare måste förstås vara djupt förolämpande och ett hårt slag för självbilden. Säkerligen minns hon med värme dagarna då internet inte fanns och landet hade två statliga TV-kanaler – det så kallade DDR-Sverige, ett epitet som inte varit alltför långt ifrån sanningen enligt avslöjanden nyligen.

Nu finns det alternativ. Journalisternas ofta vinklade sanning synas i sömmarna och där gammelmedia väljer att vara tysta fyller vi i tomrummen. Något oerhört skrämmande för en kår som sedan decennier tillbaka fullständigt missförstått sin roll i samhället. I stället för att bevaka makten håller de dem alltför ofta om ryggen gentemot oliktänkande. Och passar verkligheten inte in i mallen, ja då väljer man att inte säga något alls.

”Rasistsajt” skriver hon också. ”Främlingsfientlig” hette det för några dagar sen i samma blaska. Ord som det gått inflation i hundra gånger om vid det här laget. Ord vars ursprungliga betydelse är lika urblekta som en gammal t-shirt. Med samma logik skulle vi kunna börja kalla Expressen för Pravda.

Vi stänger av personer med högerextrema åsikter. Vi vill inte sammankopplas på något vis med dessa grupperingar. Knappast nyheter för PI:s läsare. Förargligt för Marteus som inte riktigt vet vad hon ska göra av den informationen. Således försöker hon göra sig lustig över det i stället.

PI vill dock göra en sak fullständigt klart: Att bli omtalade på det här sättet av en människa som Ann-Charlotte Marteus gör mödan värt och ger oss ny kraft som ger en ordentligt skjuts långt framöver. Har vi gjort henne upprörd har vi gjort något rätt. Då kan vi känna oss nöjda med vårt dagsverke och somna gott på kvällen. En finare utmärkelse kan vi knappast få.

ExpressenUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt