lördag 12 mars 2011

Migrationsverket en myndighet i förfall

LÖGNER PI lyfter emellanåt fram poster skrivna av Merit Wager på sin blogg. Det är Merit som ska ha all cred, och vi hoppas att våra kopior leder till att hennes blogg får ännu mera trafik, där man kan läsa om alla vansinniga asylärenden på Migrationsverket som går svenska folket förbi. Merit Wager har god kontakt med handläggare som gärna delger vansinnigheterna mot att dessa handläggare förbli anonyma utåt.

Nu har en handläggare skickat in en skräckhistoria – eller som Merit sammanfattar det: ”lögner, bedrägerier dumhet, penningslöseri och totalt förakt för lagen”.

Handläggaren berättar: En person kom hit för cirka tre år sedan och sökte asyl. Han uppgav falsk identitet och falskt medborgarskap och fick beslut om utvisning av Migrationsverket. Domstolen ansåg att ärendet inte var färdigutrett, att verket inte hade bevisat att den sökande inte var medborgare i det land som han uppgav sig vara medborgare i (Min kommentar: Märkligt, det är ju faktiskt den sökande som ska bevisa varifrån han kommer). Framför allt därför att han lämnat (falska) ID-handlingar till domstolen som stödde hans berättelse.

Ärendet återvisades till verket för fortsatt utredning. Sedan kom den här asylsökandes familj hit, på visering, och det stod klart att det ursprungliga beslutet – Migrationsverkets beslut – var rätt. Den sökande kom inte alls från det land som han påstod sig komma ifrån, utan just från det land som Migrationsverket från början ansett att han kom ifrån.

Den sökande erkände bedrägeriet men lämnade förklaringar (dåliga) till sina lögner. Exempelvis så påstod han sig vara landets högste polischef och eftersom han kommit på kant med presidenten och några ministrar så måste han fly landet och uppge falsk identitet i Sverige. Ett nytt beslut om utvisning av den sökande (och nu även hans familj) fattades av Migrationsverket.

På grund av att den sökande dessutom lämnat ett antal förfalskade handlingar – identitetshandlingar, domar etc – (förfalskning och bedrägeri är allvarliga brott enligt svensk lag) till verket, beslutade Migrationsverket även om återreseförbud. I migrationsdomstolen sa den asylsökande nu, att han inte var polischef eller något annat dylikt i sitt land, men nu fruktade han att ett av hans barn (som kom hit på visering) skulle kunna könsstympas om familjen tvingades att återvända.

Domstolen höll med Migrationsverket denna gång, till och med när det gällde återreseförbudet. Familjen skulle utvisas och mannen skulle vara förbjuden att återvända till Schengenområdet under fyra år.

Vad tror ni att det hände sedan? Jo:

Mannen ansökte om arbetstillstånd. Han lämnade in handlingar varav det framgick att han hade haft ett jobb i Sverige sedan 2008, trots att han större delen av denna tid inte ens hade haft AT-UND (Min kommentar: undantag från att inneha arbetstillstånd). Men han påstod att han var fast anställd och tjänade minst 18.000 kronor i månaden.

Familjen fick givetvis uppehållstillstånd av verkets AT-enhet, trots återreseförbudet och alla lögner, bedrägerier och förfalskade handlingar, och Migrationsverkets mottagningsenhet lät också bli att polisanmäla honom för det bidragsfusk som han hade ägnat sig åt sedan 2008.

Ägna några timmar att läsa Merit Wagers poster. Det är dock inte bra för blodtrycket.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt