lördag 26 mars 2011

Farstapedofilen fälld för grova övergrepp mot barn

FARSTAPEDOFILEN Mannen har sedan 2006 lockat till sig minst 13 flickor, 6-11 år gamla, från lekplatser in i trappuppgångar och portar och våldförde sig på dem, i flera fall grovt. Bland annat har han tvingat flickorna att utföra oralsex på honom sedan han knutit en ögonbindel för deras ögon. Dessutom filmade han sina övergrepp.

Söderortspolisen tillsatte därför sommaren 2010 en särskild kommission med tre utredare som arbetade heltid med att försöka hitta gärningsmannen. Han greps sedan i juli efter att några 15-åringar slagit larm om att han närmat sig barn. Han hade då en kamera med sig och i den hittades material som tydde på grövre brott. Vid en husrannsakan i hans lägenhet hittades material som visade på flera fullbordade våldtäkter mot småflickor i Hökarängen, Spånga, Farsta, Rågsved samt i ett fall Uppsala. 180 filmer beslagtogs i hans bostad. På en del av filmerna förekommer han själv vid övergreppen. Trots det nekade gärningsmannen till en början. Sedan erkände han allt.

Åtalspunkterna gäller grov våldtäkt mot barn i elva fall, grova sexuella övergrepp mot barn samt sexuella ofredanden mot 13 flickor. Ytterligare fyra flickor som förekommer på filmerna har man inte kunnat identfiera i nuläget.

Södertörns tingsrätt fällde

  • Salar Mahmoud Hassan, född 1976-03-15 och mantalsskriven i Farsta.

Tingsrätten anser att det finns övertygande bevisning mot honom. Påföljd ej bestämd då han för närvarande genomgår en rättspsykiatrisk undersökning (RPU) vid rättspsykiatriska kliniken i Huddinge för att kunna avgöra om han ska dömas till fängelse eller vård. Den förväntas vara klar om en månad. Huruvida åklagaren yrkat på utvisning vet ej PI.

Domstol

Södertörns tingsrätt, [mål nr kommer]Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt