söndag 20 mars 2011

Khadaffi bryter med EU risk för tiotusentals illegala

FLYKTINGVÅG Som alla vet vid detta laget pågår en stor militär flygoperation av väst mot Libyens diktator Muammar Khadaffi och hans militära styrkor för att förhindra att han mördar sina egna upproriska medborgare, vilka vill ha demokrati och rättigheter.

CNN
BBC
Sky

Men västalliansens legala angrepp kanske inte bara får positiva följder för utsatta libyer. EU riskerar även att ta smällen med tiotusentals, kanske hundratusentals illegala flyktingar från Afrika som via Libyen ständigt försöker ta sig in i EU. Det finns ett ordspråk som förklarar det bättre: ”Libyen är de illegalas dörr till Europa.”

Så här ligger det till

Förra året erbjöd eller snarare utpressade Muammar Khadaffi EU-kommission genom förslaget att han kunde stoppa alla illegala vid Libyens gränser om han i gengäld fick miljontals euro. Enligt diktatorn var syftet att förhindra Europa från att bli ”svart”. EU-kommissionen erbjöd i sin tur Libyen upp till motsvarande 445 miljoner kronor, något som ännu inte utbetalats. Khaddafi försäkrade även vid ett besök i Italien att Berlusconi stödde hans plan för att få slut på problemen.

- I morgon kanske Europa inte är europeiskt längre och kanske till och med svart eftersom det finns miljoner afrikaner som vill komma in, sade han och bedömde det som något mycket farligt. Vi vet inte hur det vita och kristna européerna kan reagera när de ställs inför en uppsjö av svältande och okunniga afrikaner.

Khadaffi bryter med EU

I går kväll meddelade den statliga tv:n i Libyen att Khaddaffi beslutat att avbryta samarbetet med Europa i kampen mot den illegala invandringen. Det kan alltså betyda en flogvåg som försöker ta sig in i bland annat Italien och vidare norrut.

Något felöversatt information finns även här, från tidigare i veckan: EU den libyska flyktingar: 'Redo för det värsta'Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt