tisdag 8 mars 2011

Kannibalen i Skara dömd

32-åringen

SKARA Ett synnerligen rått mord ägde rum fredagen den 12 november i Skara. En 32-årig man skar först av halsen på sin sambo, högg sedan av huvudet och åt sedan av kroppen (kannibalism). Motivet: Gärningsmannen vet inte själv.

Mordkvällen

Mördaren på bilden heter Isakin Daniel Jonsson, född 1978. Tidigare hette han Jimmy Isaksson.

När polisen anlände till lägenheten strax innan halv åtta på fredagskvällen var Isakin Daniel Jonsson så pass kraftigt påverkad av droger att han inte kunde förhöras förrän dagen efter. I lägenheten låg hans mördade sambo Helle Rathlou Christensen, född 1970. Hon efterlämnar fem barn och han har även barn, okänt hur många.

Det var Isakin Daniel Jonsson själv som lugnt och samlat ringde till SOS och berättade vad han gjort. Han bad också att poliserna inte skulle hoppa på honom. Han lovade att vara lugn och stillsam vid gripandet. Något egentligt motiv har inte kunnat fastställas men enligt dansk media ska Jonsson varit nyfiken på hur människokött smakar, vilket enligt dem ska vara anledningen till att han mördade sin sambo och åt av liket.

Han har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning och den visar att han lider av en allvarlig psykisk störning. Idag fick han sin dom.

Skara tingsrätt dömde

Isakin Daniel Jonsson för mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Kriminellt CV

1993 gick han på Viksängsskolan i Västerås (skolfoto) och sedan dess har han haft mycket kontakt med polisen. Han har ett digert brottsregister med bland annat narkotikabrott och stölder. Har har även enligt Skatteverket inte haft några inkomster de två senaste åren. Han har samtidigt en skuld på ett femsiffrigt belopp till kronofogden.

Expressen
BT
Aftonbladet
Expressen/GT
GPUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt