fredag 4 mars 2011

Terrordåd i Frankfurt jihadist sköt ihjäl amerikanska soldater

TERRORDÅD Vid femtontiden i går hoppade jihadisten Arid Uka, en 21-årig alban från Kosovo, framför en amerikansk militärbuss från United States Air Force och öppnade eld utanför terminal 2 vid flygplatsen i Frankfurt. Han sköt nio skott, sedan låste sig vapnet. Då hade han redan skjutit ihjäl en soldat, skadat två svårt samt dödat chauffören. Under attacken och när han brottades till marken skrek han ”Allahu akbar” och ”jihad”.

Arif Uka är bosatt i Frankfurt/Main men född i Mitrovica i Kosovo. Han är välkänd av polisen från kretsen kring en marockansk hatisk imam som greps i Frankfurt för några dagar sedan. Arif Uka har bedrivit en omfattande verksamhet som jihadistisk propagandist på Facebook under signaturen Abu R. Han uppges ha arbetat på flygplatsen.

Der Spiegel
ABC
Bilder

Detaljerna  finns INTE att läsa i svensk media. Här är det PK-mörkläggning som vanligt, inte ett ord om islamistisk jihad som motiv eller övriga uppgifter. Så skriver svensk media:

Den misstänkte gärningsmannen satt i förhör men under onsdagskvällen hade han ännu inte uppgivit något motiv till dådet.

En politiskt motiverad terrorattack utesluts inte av den tyska polisen.

Jihad i Malmö har forskat vidare och berättar att Uka uppges även ha kopplingar till den islamistiska gruppen Einladung zum Paradies (Inbjudan till Pardiset). Ledande i den är konvertiten och f d boxaren Pierre Vogel, Hassan Dabbagh och Muhamed Ciftci. Via Cifttci har gruppen förbindelser med turkiska islamister, bl a IHH, ökänt för sin inblandning vid Ship to gaza där israeliska soldater sköt ihjäl nio av dessa när de gick till angrepp.

I slutet på 2010 gjorde tyska polisen razzior mot det jihadistiska nätverk som Vogel & Co byggt upp. Det var andra gången på ett år som ett stort antal källarmoskéer och ”kulturföreningar” sprängdes. Vid razziorna i fem moskéer och drygt 25 föreningslokaler hittade polisen bl a stora mängder skrifter som bedöms som rasistiska och kvinnofientliga. Salafisterna arbetar liksom i Sverige hårt för införandet av sharia som lag i Tyskland. Deras mest populära skrift är ”Kvinnor under islams beskydd” som beskriver hur muslimska kvinnor ska tuktas. Beslagen har ännu inte lett till åtal. Gruppen planerar också att öppna en salafistisk skola i Moenchengladbach, vilket väckt våldsamma protester från befolkningen.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt