tisdag 24 augusti 2010

F d hockeyspelare i Björklöven fälld för våldtäkt

HAPARANDA/ÖVERTORNEÅ Idag kom domen mot hockeyspelaren som åtalats för våldtäkt. Det blev fängelse och skadestånd.

Haparanda tingsrätt dömde

Ville Vikeväinen, född 1986-02-04 och folkbokförd i Övertorneå, för våldtäkt till fängelse två år. Han ska även utge skadestånd och ersättningar med totalt 76.170 kronor. Han nekar till brott. Ville Vikeväinen har tidigare varit aktiv i bland annat Björklöven fram till april i år.

Åtalet gällde ett övergrepp som skedde den 15 juli i år i en bil på Bangårdsvägen under Övertorneå marknad där Ville Vikeväinen med våld tvingat en 50-årig kvinna att tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag genom att slita henne i armarna och håret, hålla fast henne och på ett för henne smärtsamt sätt flera gånger föra in fingrar i hennes slida och anus.

Ville Vikeväinen greps samma dag och satt sedan häktad fram till den 30 juli då han försattes på fri fot vid omhäktningsförhandlingen eftersom man ansåg att han inte kunde påverka utredningen. Hovrätten tyckte dock annorlunda och häktade honom i sin utevaro. Sent på kvällen den 2 augusti greps han igen.

Resonemang

Tingsrätten anser att vad kvinnan uppgett återger det korrekta händelseförloppet och att det är ställt utom rimligt tvivel att målsäganden utsatts för en våldtäkt. Tingsrätten var dock inte enig i beslutet. En av nämndemännen ville fria elitidrottsmannen och att åtalet skulle ogillas i sin helhet.

Domstol

Haparanda tingsrätt, mål nr B 600-10

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt