måndag 30 augusti 2010

Stenkast och bränder muslimerna förnekar sig inte

VANDALISM Så fort en del muslimer inte får som de vill kommer stenarna och tändstickorna fram. Nu handlar det om Danmark, där dessa nu åter levt rövare.

Vi börjar i den lilla staden Slagelse på västra Själland. I ett bostadsområde ligger en grillbar, och i dess källare en ‘moské’.

För några dagar sedan skickade styrelsen för detta bostadsområde ut ett brev där man var trött på att muslimerna betedde sig illa i samband med fredagsbönen. Man stökade runt utanför på gräsmattan, skräpade ner osv. Med anledning av det hade man nu beslutat sig för att stänga källarmoskén per omgående tillika hotat att stänga grillbaren om inte stöket upphör. Men detta accepterade inte muslimerna, som menade att källarmoskén var mer än för bön utan även en mötesplats.

I fredags kväll inledde unga hetsiga muslimer sin hämnd. Man satte eld på hus och annat. I lördags natt fortsatte man genom att kasta sten och krossa rutorna på bostaden som
tillhör styrelsens ordförande.

Muslimerna kräver att källarmoskén ska vara kvar. Och gissa vad. Nu har gummiryggarna i styrelsen beslutat sig för att avgå för man vågar inte riskera sina liv eller sina hem. Dock ska fastighetens styrelse, som fick brevet, ha möte i september och då bestämma om man ska kasta ut muslimerna för gott.

TV2

Ramadan orsaken till kravaller

Vi förflyttar oss till den brottsbelastade invandrartäta stadsdelen Nörrebro mitt i Köpenhamn. I helgen gick unga muslimer bärsärk på gatorna där de tände eldar och välte minst en bil. Polisen slog tillbaka och grep ett antal, däribland 12 unga killar som kördes hem till föräldrarna.

Polisens kommentar efteråt:

- Det är ramadan nu. Vårt intryck är att kombinationen ostabila måltider och inget att göra om kvällarna utlöser dessa oroligheter. Vi ser det varje år vid denna tiden.

Men det föll inte i god jord den förklaringen – hos Islamisk Trossamfund. De kritiserar nu polisen för att den lastar ramadan som orsaken bakom kaoset. Enligt imamen finns det ingen som helst sanning i det.

TV2

Även i Sverige ser vi dessa bränder och stenkast varje år vid denna tiden. Ramadan avslutas i dessa dagar och PI skulle icke bli förvånade ett dugg om det bryter ut nytt kaos på Ramels väg på Rosengård och i andra muslimtäta förorter.

För övrigt ska vi be att få återkomma till just Det Islamiske Trossamfund i en större post de närmsta dagarna.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt