torsdag 26 augusti 2010

Utländska studenter får förtur till lägenheter

SNYLTARE Höstterminen 2011 är det slut på det skattefinansierade gratisstuderandet för utlänningar på universitet och högskolor i Sverige. Detta har inneburit att en aldrig tidigare skådad anstormning av utländska studenter till svenska skolor skett denna termin. Detta har då också medfört att den redan tidigare ansträngda marknaden för studentbostäder nu är nära total kaos.

I ett exempel från Göteborg redovisas nu att under juli månad sökte 4 895 studenter boende på Boplats Göteborg, vilket är ungefär 1 000 fler än juli i förra året. En av dom lyckliga som kunde ordna en bostad var blivande ingenjörsstudenten Majid Sadeghi från Iran. En nyrenoverad lägenhet i Bergsjön för omkring 2 600 kronor i månaden.

Jag kom till Sverige för 20 dagar sedan och har sökt bostad oavbrutet. Jag är helt utmattad, säger han.

Samtidigt tvingas Pelle Strand från Landskrona, som för två veckor sedan fick reda på att han kommit in på en kurs i entriopologi i Göteborg och desperat letat boende, att tälta. Hur kan nu detta hända, frågar man sig? Hur kan man efter 20 dagar i i Sverige, som gratisstudent, lyckas få en nyrenoverad studentlägenhet för en bra hyra, när en svensk kille i sin tur måste tälta?

Svaret får vi i artikeln.

Familjebostäder förmedlar 35 lägenheter där utländska studenter har förtur eftersom de har svårast att få privatrum och har få egna kontakter.

Expressen

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt