tisdag 24 augusti 2010

Muslimska kravmaskiner vill ha halalmat i kommunal skola

KRAVMASKINER Två Kumlabor har nu lämnat in ett så kallat medborgarförslag till kommunen där man kräver att maten som lagas till muslimerna i skolan ska vara tillagad enligt muslimsk tro, vad som kallas halal. Förutom att inte äta griskött innebär det att kött ska komma från växtätande djur som slaktats enligt religiösa regler.  Det är också viktigt hur maten hanteras i serveringen och Kumlaborna tycker att det borde finnas en muslim i varje tillagningskök och skolmatsal där halal-mat serveras.

De två Kumlaborna, tillsammans med 16 andra från Somaliska föreningen, hävdar att det är lika viktigt att muslimerna ska känna sig trygga med maten i skolan som till exempel vegetarianer och personer med olika allergier. Man jämför här alltså islams halalregler med exempelvis människor som av medicinska skäl inte kan äta viss mat och jämställer det med religiös vidskepelse.

Man hävdar att många muslimer idag känner sig osäkra på att skolmaten tillagats rätt, många väljer därför att låta sina barn gå i privata skolor, men anser att det vore bättre om deras barn kunde gå i den kommunala skolan som man tror erbjuder större möjligheter till integration i samhället än skolor som nästan bara har elever med invandrarbakgrund.

Huruvida man också ser detta som ytterligare ett sätt att islamifiera även de kommunala skolorna nämns inte i artikeln.

Kumlanytt

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt