torsdag 4 augusti 2011

Björn Söder (SD): Anständighetens gräns med råge passerad

TERRORDEBATTEN Det är uppenbart att det nu pågår en massiv kampanj från det politiska och mediala etablissemanget för att tysta en viktig debatt om den utmaning som Europa står inför och de angrepp som riktas mot västvärldens frihetliga tankar och idéer. Jag talar givetvis om att man nu vill tysta och likställa all kritik mot islam med att sympatisera med en norsk massmördare.

Den som skummat igenom massmördarens manifest ser hur uppenbart förvirrat detta är, med en salig blandning av olika åsikter och ideologier som sinsemellan står i klar konflikt med varandra. Ändå är det alla kritiker mot den förda massinvandringspolitiken och islamismen som skuldbeläggs för att på något oförklarligt sätt ha uppviglat terroristen. Skuldbeläggningen är lika absurd som om Socialdemokraterna skulle ställas till svars för de terrordåd som Baader-Meinhofligan utförde under sin tid. De delade ju trots allt socialismen. Eller som om Miljöpartiet skulle ställas till svars för vad unabombaren, Theodore Kaczynski, utförde i kampen mot miljöförstöringen och det industriella samhället. Eller varför inte som om alla som förespråkar invandring och islamisering skulle ställas till svars för mordet på den holländske islamkritiske politikern Pim Fortuyn. Mordet utfördes av Volkert van der Graaf, som under rättegången erkände att han begick mordet på Fortuyn för att stoppa honom från att framställa muslimer som "syndabockar".

Men nu ser uppenbarligen etablissemanget sin chans att skuld- och tabubelägga en oerhört viktig debatt om hela vår framtid. Det gör mig djupt illamående att man använder en fruktansvärd tragedi i vårt grannland på detta sätt. För när Norges statsminister, Jens Stoltenberg, påtalar vikten av att inte bedriva häxjakt på politiska åsikter är det just detta man gör här i Sverige.

Tiden efter de fruktansvärda dåden i Oslo har varit fylld med olika angrepp och drev mot framförallt Sverigedemokraterna. Att terroristen i sina förvirrade texter nämner begrepp som också används av oss utgör, enligt våra motståndare, bevis för att han skulle tillhöra samma politiska fack som vi. Detta är givetvis inte sant. Lika lite som att han skulle tillhöra Folkpartiets och Moderaternas politiska fack bara för att han citerar John Stuart Mill eller hyllar att Fredrik Reinfeldt 2006 blev statsminister i Sverige. Trots detta riktas frekventa frågor till oss om vårt så kallade ansvar medan jag hittills inte hört vare sig Folkpartiet eller Moderaterna ställas till svars?

Låt mig klargöra en sak. Massmördaren har ingenting gemensamt med oss sverigedemokrater som tror på demokratin och det öppna samhället men som vågar kritisera en vettlös massinvandringspolitik och en pågående islamisering, som på sikt riskerar vårt öppna och toleranta samhälle. Hela hans program bygger istället på våld och hat mot just detta samhälle och man bör kalla honom för vad han verkligen är; en ryggradslös barnamördare av värsta sort.

Likaså skall man även fortsättningsvis kalla saker och ting vid sina rätta namn. Etablissemanget gör nu sina försök med att tabubelägga olika begrepp i syfte att man skall vara rädd för att likställas med en massmördare om man använder sig av dessa. Men vi kommer inte att sluta kalla en stor och omfattande invandring för "massinvandring". Vi kommer inte sluta kalla det misslyckade splittringssamhället för det "mångkulturella samhället". Vi kommer att fortsätta ta vårt politiska ansvar och vi kommer att fortsätta kritisera den ansvarslösa politik som bedrivs i Sverige. Det är inget brott. Det är både en demokratisk rättighet och skyldighet.

De som nu tar tillfället i akt att utnyttja tragedin i Norge för bedriva partipolitisk kampanj mot ett demokratiskt valt parti i Sverige borde skämmas. De som i Sverige står på minnesstunder för offren i Norge och spyr ut sitt hat mot Sverigedemokraterna och de som sitter i radio och likställer sverigedemokrater med råttor borde skämmas. Det är de som använder sig av en retorik som uppviglar till hat och intolerans. De gör allt för att tysta och tabubelägga debatten. För dem finns uppenbarligen inga gränser för hur långt de kan gå. Inte ens drar de sig för att likställa kritik mot massinvandring och islamism med att sympatisera med en norsk massmördare. Då har man passerat anständighetens gräns med råge. Fy skäms!

Björn Söder
Partisekreterare

Sverigedemokraternas riksdagsblogg

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt