tisdag 9 augusti 2011

Waberis islamistskola: tjejer med mens förbjudna i moskén

Insvepta på Römosseskolan

ISLAMISTER Shariaförespråkaren och riksdagsledamoten Abdirizak Waberis muslimska friskola Römosseskolan i Göteborg har ögonen på sig från Skolinspektionen, som kräver åtgärder på en hel del punkter. Det ska ske senast den 15 augusti.

Bakgrunden är en anonym anmälan under hösten 2010 där anmälaren bland annat skriver att ”En flicka med mens får varken vara med i moskén eller röra koranen. Därmed tvingas hon berätta för sin manliga lärare och därmed hela klassen att hon har mens.” Moskén ifråga är egentligen ett kalt rum i skolan alternativt är man i gymnastiksalen.

I en uppföljning nekar Waberi till att tjejerna kränks trots att han var rektor fram till den 31 december 2010.

Som vi skrivit innan är den nya sunni-moskén vid Ramberget även intimt förknippad med Römosseskolan. Abdul Rashid Mohamed är imam i moskén och lärare på skolan och han erkänner glatt att tjejer inte får vara med eller vidröra koranen om de har mens. Men han kan inte göra något åt det. Sådana är islams regler.

Skolminister Jan Björklund (FP) säher att om punkterna stämmer i anmälan är det oacceptabelt. Han är inte främmande heller för att tillståndet dras in.

- Missköter sig en skola och de får kritik som de inte rättar till eller om det är mycket grov misskötsel, då ska de lägga ner, säger han. Skolinspektionen ska vara stentuff, det är mina direktiv till dem.

GT
GT
GT
GT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt