lördag 6 augusti 2011

Muslim i Vancouver hade slav från Afrika

KANADA Moumtaz Lata, en 55-årig muslimsk kvinna i Vancouver är efterlyst p.g.a. misstanke om trafficking. Nyligen lyckades en kvinna fly efter att ha hållits som en hushållsslav i den misstänktas hem sedan ett år. Kvinnan som kommer från Afrika lurades till Vancouver under förespegling om jobb som hårfrisörska. I stället fick hon arbeta 18 timmar per dygn utan lön och hölls inlåst i den misstänktas flotta hem.

Ännu har den anklagade inte gripits eftersom hon för närvarande befinner sig i ett annat hem i Afrika. Slavhållerskan är en ansedd person i den välkända moskén i Vancouver.

Man måste vara medveten om att slaveri fortfarande förekommer i muslimska länder. När Västvärlden avskaffade och förbjöd slaveri i början av 1800-talet fanns det kvar i många muslimska länder ända fram till mitten av 1960-talet. D.v.s. att handel med människor som köptes och såldes på marknaden – i souken – var lagligt ända tills dess. Nu är det förbjudet även i den muslimska världen, men samvetslösa människor tar sig – som vi vet – friheter oavsett vilka regler som gäller för majoriteten.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt