torsdag 11 augusti 2011

Försökte stjäla cykel dödsmisshandlade ägaren

DÖDSMISSHANDEL Förra onsdagen försökte en 15-årig kurd stjäla en cykel på en gångväg i det invandrartäta området Årby i Eskilstuna. Om vi förstått det rätt upptäckte den 50-årige cykelägaren och boende i området, Göran Telin, stöldförsöket och försökte hindra 15-åringen. Det slutade med att Göran Telin misshandlades så svårt att han avled dagen efteråt på Mälarsjukhuset.

15-åringen greps och erkände i förhör att han låg bakom dödsmisshandeln. Han anhölls misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Gärningsmannen: Hearshe Al Slivani, född 1996 och storvuxen för sin ålder. Bild när han var 12 år. Född i kurdiska delen av Irak och kom hit som liten med sin familj.

Nu har polisen släppt honom på grund av sin låga ålder och är överlämnad till de sociala myndigheterna, fortfarande misstänkt. I måndags påbörjades obduktionen av Göran Telin på måndagen. Samtidigt fortgår polisens utredningsarbete där man bland annat hör vittnen.

Ekuiren
Ekuriren
Ekuriren

Den 3 augusti fanns det en insändare i Ekuriren:

Jag är riktigt trött på droghandeln som sker öppet i Årby. Skor är upphängda vid lyktstolpar som visar att här är det fritt fram att köpa droger. Varför plockas de inte ner av polisen eller respektive hyresvärdar på området? Varför stör plockas de inte ner av polisen eller respektive hyresvärdar på området? Varför stör man inte handeln med droger

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt