måndag 8 augusti 2011

Gangsterveteraner åtalade för flera bankrån

GANGSTERLIGA Idag inleddes rånrättegången mot den s k gubbaligan i säkerhetssalen i Malmö eftersom man betecknar männen som mycket farliga. Sett till deras historik förstår man varför. Det är verkligen inga duvungar som ligger bakom rånen.

Gubbaligan:

Ulf Gordon Nilsson, född 1958 och skriven i Johanneshov
Peeter Ain Pohla, född 1940 och skriven i Arlöv
Jan Holger Nilsson, född 1947 och skriven i Johanneshov

De har åtalats för fem bankrån och fyra fall av förberedelse till bankrån under åren 2006 – 2010 i Skåne och Danmark samt ett fall av skottlossning (automatvapen) mot polisen som rubriceras som hot mot tjänsteman. De sköt skarpt mot efterföljande polis vid ett av bankrånen. Gubbaligan sköt även skarpt vid flera av rånen.

Polisen hittade deras vapengömmor: handgranater, sprängmedel, sprängladdningar, pentylstubin, skjutvapen och patroner, en Kalashnikov, en AK-47:a, plus massor av extrakläder, ansiktsmasker, rånarluvor, kartor och väskor.

KvP
KB

Peeter Ain Pohla och Jan Nilsson, även känd som Nisse Pistol, har båda varit med i Järnaligan:

Vapenkuppen i Järna var en sprängning mot ett militärt mobiliseringsförråd i Järna utanför Södertälje 1986 av den så kallade Järnaligan. Det är den största förrådssprängningen någonsin. Ligan fyllde två bilar med automatkarbiner, pansarskott, handgranater och sprängdeg. För att dölja stölden sprängde man förrådet som flög i luften. Det var en enorm explosion, flera ton sprängmedel användes. Flera hektar skog jämnades med marken och skyltfönster krossades i Järna fem kilometer därifrån.

Nisse Pistol har rånat en bank på 70-talet tillsammans med lika ökände Clark Olofsson samt är dömd för en mängd andra grova rån.

Historik

KB

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt