fredag 12 augusti 2011

Fängelse- och utvisningsdömd zigenare tvingade 11-årig flicka att stjäla

UTVISNING FASTSTÄLLD En 33-årig zigenare från Bulgarien skjutsade runt en 11-årig flicka, vars far zigenaren känner i hemlandet, till större livsmedelsbutiker, där flickan sedan tvingades gå in och stjäla handväskor, plånböcker och mobiltelefoner av kvinnor som var ute och handlade. Enligt polisen är tillvägagångsättet med att använda barn vanligt. Kraven ligger ofta på att dra in 20 000 kronor per dag.

I tio fall greps flickan antingen av offret själv eller av affärens personal bara för att bli överlämnad till socialtjänsten. Sedan tog det inte lång tid förrän zigenaren, som presenterade sig som hennes farbror, hämtade flicka från socialtjänsten i samtliga fall utom det sista, i Rotebro norr om Stockholm, och fortsatte stöldturnén. I Rotebro fick man klart för sig att flickan gripits flera gånger tidigare och hon togs om hand av socialtjänsten – igen. Hon placerades sedan i ett kriscentrum i Bulgarien.

I april dömde Attunda tingsrätt:

Mehmed Sebaydinov Arifov, född 1978, för människohandel och grov stöld till fyra års fängelse Den tilltalade utvisades ur riket och förbjöds återvända hit före 2021-04-27. Han fick även betala skadestånd med 50 000 konor till flickan samt 8 000 kr respektive 2 700 kr till två andra målsäganden.

Mehmed Sebaydinov Arifov förnekade brott och sa att det måste ha varit flickans egen idé att stjäla och att han aldrig har fått några pengar av henne. Men tingsrätten höll det för uteslutet att en flicka i hennes ålder själv tagit initiativ till brotten.

Attunda tingsrätt, mål nr B 1267-07

I juli fastställde hovrätten påföljden för Mehmed Sebaydinov Arifov. Åklagaden hade överklagat och ville ha ett längre fängelsestraff och att utvisningstiden förlängdes till 15 år.

Nu har även Högsta domstolen meddelat att man inte beviljar något prövningstillstånd. Därmed ligger påföljden fast.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt