lördag 13 augusti 2011

Frsisläppt mördare misstänkt för barnvåldtäkt

BARNVÅLDTÄKT En 12-årig flicka var kvällen den 15 juli på väg till en kompis vid S:t Eriksplan i Stockholm. Vid ett trapphus drogs hon in i ett trapphus och våldtogs. Efter en månads spaningsarbete grep Stockholmspolisen en misstänkt gärningsman – en frisläppt mördare – på Östermalm. Häktnings-förhandlingar sker idag vid Stockholms jourdomstol, där han häktas på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Den misstänkte barnvåldtäktsmannen – och mördaren heter Frank Rocco Jensen, född 1970 och hette innan Frank Götz. I Norrköping i början av 90-talet var han ihop med en tjej, som han misshandlade flera gånger. 1993 när kvinnan var 21 år usatte Götz/Jensen henne för en grov misshandel som slutade med att han högg tjejen i halsen och lät sedan henne förblöda på golvet. Götz/Jensen dömdes till livstids fängelse för mord av Norrköpings tingsrätt 1993 och Göta hovrätt fastställde straffet. 2009 omvandlades straffet till 26 års fängelse av Örebro tingsrätt. Kort därefter släpptes Götz/Jensen efter att ha avtjänat två tredjedelar.

Det har förekommit en del överfallsvåldtäkter i Stockholmsområdet och polisen kommer därför att titta närmre på en eventuell koppling till Götz/Jensen.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt