fredag 5 augusti 2011

Mystiken tätnar kring den så kallade 11-åringen

11-ÅRINGEN Den så kallade 11-åringen, som gammelmedia ojat sig över i några dagar nu, förefaller inte vara den hon påstår sig vara. Enligt samstämmiga uppgifter ska hon ha sett betydligt äldre ut, närmare 20. Hennes svenskkunskaper verkar dessutom fluktuera våldsamt.

PI har fram tills nu medvetet valt att inte blanda sig i ämnet då det är av sorten klassisk svensk kvällstidningsskräp. Hetsjakten på konduktören ifråga har varit i det närmaste bisarr och spaltmetrar har getts åt denna pseudohändelse. Dock finns väldigt märkliga omständigheter som bör belysas, något gammelmedia nu med största säkerhet gör sitt bästa för att mörka i kölvattnet av det hysteriska drevet.

I korthet går det hela ut på att en ”11-årig” flicka blev kastad av ett tåg då hon inte kunde uppvisa giltig biljett medan systern ska ha befunnit sig på toaletten. Gråtande tas hon om hand av en äldre kvinna som låter henne sova över. Polisen kontaktas inte förrän dagen därpå.

Hennes svenskkunskaper verkar också variera kraftigt då hon till konduktören ska ha gett sken av att knappt kunna tala svenska, medan det flöt på utan problem då polisen förhörde henne.

Mats Nylén, pressinformatör vid Örebropolisen, säger till TT att konduktören kan ha uppfattat henne som äldre än 11 och att hennes födelseuppgifter inte nödvändigtvis måste stämma då hon kommit som flykting från Afrika:

– Konduktören har uppfattat henne som kanske 16–18 år, säger han till TT.

– Hon kan lika gärna vara både 12 och 13 och 14 år, och då ser hon ju större ut.

Det förekommer även uppgifter om att det hela ska ha anmälts som ett hatbrott (!) bara för att flickan är svart.

Tips till PI

En kvinna hörde av sig till PI och påstår sig ha bevittnat hela händelseförloppet. Hon har reagerat på den onyanserade jakten på konduktören, SJ och de osmakligheter som bland annat Aftonbladet vräkt ur sig under de senaste dagarna.

Detta är hennes version:

När man såg att konduktören var på väg in i vår vagn för att kontrollerna biljetterna ser man att tjejerna blir oroliga och pratar på ett för mig okänt språk samtidigt som de tittar mot konduktören. Man tänkte direkt att dessa personer inte har biljetter. Strax efter skyndar sig den ena tjejen iväg medans den andra blir kvar.

När konduktören kommer till tjejen (11-åringen i media) som blir kvar uppfattar jag det som tjejen är väldigt arrogant och nonchalant mot konduktören och förmodligen hoppas att konduktören ska gå vidare om hon nonchalerar henne. Eftersom hon inte kunde uppvisa någon biljett fick hon dock lämna tåget.

Både tjejen som gick i väg innan konduktören kom och ”11-åringen” såg ut att vara minst 20-25 år. Jag har full förståelse för att konduktören avvisade tjejen som uppträdde väldigt illa och som sagt såg ut att vara minst 20-25 år.

Stellan Bojerud har en bra sammanfattning på sin blogg: Tuff tåget går ut i vida världen

PrintFriendlyShare



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt