torsdag 30 september 2010

Balkanpar åtalade för brutalt rån- och mordförsök på pensionär

GROVT ÅLDRINGSBROTT PI skrev om överfallet på Rosengård samma dag det hände men då var informationen knapphändig. Den 73-åriga kvinnan (från Balkan) har en yngre manlig släkting. Denne har i sin tur varit gift med en 26-årig kvinna från Bosnien-Hercegovina som också bor i Malmö. Kvinnorna känner således varandra. Men den vänskapen tog slut på eftermiddagen den 13 juli. Då lurade sig den 26-åriga kvinnan in tillsammans med en hitrest 41-årig man i den 73-åriga kvinnans lägenhet på Hårds väg på Rosengård för att råna henne på en stor summa pengar – och utsatte samtidigt kvinnan för ett brutalt mordförsök. Det var sedan rena turen att den manlige släktingen fann henne i tid. Nu åtalas paret för det grova åldringsbrottet.

Väl inne i lägenheten misshandlade paret kvinnan synnerligen grovt. De sparkade och slog henne upprepade gånger i huvudet och på kroppen. Flera av slagen/sparkarna träffade när hon satt eller låg på golvet. Man har även bakbundit hennes händer med tejp samt tejpat fast en handduk runt halsen och tejpat hennes ansikte. De sökte sedan genom bostaden och fann 30 000 kronor samt 2 000 euro. Paret lämnade den tejpade och grovt misshandlade kvinnan åt sitt öde på golvet. När de slog igen dörren låstes den automatiskt. Paret flydde sedan i bil vilket uppmärksam-mades av grannar. Kvinnan låg dock kvar i lägenheten fram till 17.50-tiden då den yngre släktingen och grannar bröt sig in och fann henne på golvet.

Omfattningen av hennes skador är lång: två blödande sår i huvudet, blödningar i munhålan, hudavskrapningar, blåmärken på huvudet, halsen, armarna, vänster ben. Två frakturer i ansiktet, tre brott på vänster nyckelben, sju brott på revbenen med anslutande krossblödningar i lungorna vilket förorsakat luft i vänster lungsäck och i bröstkorgen.

Genom vittnessammanställning, bilmodellen och kopplingen till den yngre släktingen fick man fram adressen till den 26-åriga kvinnan. Bostaden sattes under bevakning och på väg ut greps paret sedan med resväskor i färd att fly landet. På sig hade de även rånbytet.

Åtalade för grovt rån och försök till mord

  • Rifeta Mehic, född 1984 (kvinnan).
  • Edin Cavkusic, född 1968 och medborgare i Bosnien-Hercegovina (mannen).

Båda nekar till brottet.

Den 73-åriga kvinnan har begärt 100 000 kronor i skadestånd. Åklagaren har även yrkat på att Edin Cavkusic ska utvisas på livstid.

Domstol

Malmö tingsrätt, B 6627-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt