torsdag 9 september 2010

Sossarna valfuskar igen!

HUDDINGE Nu sällar sig ytterligare ett tveksamt socialdemokratiskt förfarande till de övriga som tidigare redovisats. Från Byggnadsarbetareförbundets tveksamma väljarvärvning (där sossarna naturligtvis var starkt pådrivande) till Mona Sahlins ”röstskola” i Örebro kan vi nu också räkna in ett så allvarligt försök till valfusk så till och med valhandläggaren på platsen såg sig föranledd att skriva en promemoria om händelsen. Enligt uppgift rör det sig om tre vallokaler i Huddinge utanför Stockholm, med bland annat det mycket invandrartäta området Flemingsberg.

Enligt promemorian ska personalen på tre olika bibliotek i Huddinge kommun ha slagit larm till kommunens valhandläggare. I tisdags upprättades en promemoria som skickats till samtliga fullmäktigeledamöter. I promemorian konstaterar kommuntjänstemannen bland annat:

Röstmottagarna har upplevt tillvägagångssättet som mycket aggressivt och obehagligt.

Han konstaterar också att ”valarbetare från socialdemokratiska partiets valstuga utanför biblioteket vid upprepade tillfällen kom in i biblioteket för att hjälpa väljare att få ut sitt röstkort och sedan hjälpa till inne i röstningslokalen och peka ut valskärmen och lämna med valsedlar från socialdemokraterna.”
Den socialdemokratiske ordföranden i HuddingeAnn-Marie Högberg tycker hela situationen är ”så himla tråkig”

Jag tycker att det är himla tråkigt att den här diskussionen har uppstått. Bakgrunden till att situationen har uppstått är att man velat hjälpa till så att människor använder sig av rätten att rösta.

Enligt valhandläggaren har man inte polisanmält valfusket.

Expressen

Se även debattartikeln ”Socialdemokraternas valfusk i invandrartäta förorter är ovärdigt en demokrati” av Gulan Avci (FP) på Newsmill.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt