tisdag 28 september 2010

Mordet på Elin Krantz i Göteborg

KVINNOMORD 27-åriga Elin Krantz hade varit ute i Göteborgsnatten i lördags kväll med en väninna i lördags kväll. Vid 4-tiden på söndagsmorgonen tog de femmans spårvagn vid Valand på Kungsportsavenyn hem mot Hisingen. Väninnan hoppade av vid Hjalmar Brantingsplatsen medan Elin fortsatte till hållplatsen vid Gropegårdsgatan för att sedan promenera sista biten till Arbogagatan där hon som studerande var inneboende hos storasystern Maria. Men Elin kom aldrig hem. Nu har hennes döda – och mördade – kropp hittats.

Enligt storasystern var Elin alltid noga med att höra av sig om hon övernattade hos någon kompis. Så skedde inte nu. Hennes familj kontaktade därför polisen i ett tidigt skede och polisen inledde sitt sökande med rubriceringen misstänkt människorov. Hennes familj och vänner var ute under måndagen och satte upp hundratals lappar med foto på Elin.

Fyndplatsen

På kvällen gjorde en av polisens hundpatrullet fyndet. Dold under tät vegetation i ett skogsområde hittade man en sargad kvinnokropp vid 19.10-tiden mellan Länsmanstorget och Temperaturgatans spårvagnshållplats. Terrängen är fylld med buskar och sly där kroppen var svår att komma åt. Enligt uppgift ska kroppen vara svårt sargad och hämtades vid 01-tiden natten till tisdagen. Om det även är brottsplatsen är för närvarande oklart. Tekniker finns på platsen och ovanför dokumenterar polisens helikopter.

Det har tidigare skett våldtäkter just i detta område.

Ombord spårvagnen

Uppgifter gör gällande att tjejerna antastades eller angreps av en man. Spårvagnsföraren kastade av honom och då passade vänninan på att stiga av. Men mannen hade tagit sig ombord igen. Enligt vittnen steg mannen sedan av där Elin gick av.

Elins mobil gick inte att nå heller men en kompis till henne blev uppringd flera gånger av mobilen, eventuellt av misstag om den låg i fickan. Väninnan kunde inte svara så hennes röstbrevlåda spelade in ljudet. En eller flera med utländsk brytning ska höras på bandet. Oklart när samtalet bandades, om det var ombord spårvagnen eller när hon klivit av. Polisen har även hittat hennes plånbok i området och de tittar nu på bilder från övervakningskameror och speciellt då från femmans spårvagn. I övrigt ligger fyndplatsen en bra bit från Gropegårdsgatan där Elin skulle gå av.

Elin Krantz anhöriga är underrättade.

Länkar

GT
GP
GP
GP TV
GP

Vi uppdaterar posten vid bättre info..

I närheten skedde det så kallade bankomatmordet den 14 februari 2010 där Per Nordkvist knivhöggs till döds.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt