lördag 4 september 2010

Stenkastning och grön laser mot polis och brandkår

HISINGEN Återigen har invandrargängen utmärkt sig. Strax före 18.30-tiden på lördagskvällen larmades polisen till ett gängslagsmål till torget i norra Biskopsgården. Men inget slagsmål syntes till. Istället attackerades polisen av gängen med gatstenar och grön laser. Sammanlagt skickades sju polispatruller till Friskväderstorget. Ingen skadades och vid halvåtta lämnade patrullerna. Vid 20-tiden var det dags igen.

Nu var det stenkastning mot väktare och bränder lite överallt. Bland annat i ett trapphus, container och i en skåbil. Men den kom inte brandkåren åt att släcka då gängen riktade grönt laserljus mot dem och polisen.

Insatsen var nu betydligt större. 15 poliser med sköldar och hundar samt en helikopter fanns med i insatsen. Ungefär samtidigt klassades bråket som ”en särskild händelse”. Det innebär att polisen upprättade en särskild stab och ledningsfunktion på polishuset för att leda arbetet. Vid 22-tiden tycktes situationen ha lugnat ned sig. Bilbranden var släckt. Flera polismän tog av sig sina hjälmar. Men både polisen och gängen stod kvar.

G-P

Frågan som inställer sig direkt: Varför?

Bilder och film emottages tacksamt…

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt