onsdag 8 september 2010

Vi synar det dolda

KRÖNIKA Tack för det senaste samtalet om hur drog- och alkoholproblem påverkar t.ex. journalisters sätt att se på saker, vad som väljs och inte väljs ut och blir till ”nyheter”. Du som är intresserad kan läsa mer om sensationssökarenzymet som spelar en stor roll då hjärnor inte fungerar eller, rättare sagt, då de vill ha spänning!

SD har provocerat fram debatter

Jag har studerat SD:s partiprogram, och jag anser inte att SD är rasistiskt. Men i Sverige ska det alltid dömas, fort. Jag är och förblir politiskt och religiöst obunden men jag skulle kunna offra mitt liv för allas rätt att få uttrycka sina åsikter. Just här och nu är det nog en väldig mening med att ni som finns här på Politiskt Inkorrekt utmanar ett rätt stagnerat tänkande och ett slags ”locket på-attityd” inför t.ex. den kriminalitet vi har. Jag tycker att det är bra att några slår hål på tystnaden.

Som många redan vet avskyr jag all form av inskränkning i yttrandefriheten och jag uppfattar Sverige som ett land där intoleransen mot politiska och religiösa samtal är monumental. Det är mer yttrandefrihet i Vitryssland än här och det är fullständigt vedervärdigt om man ger sig på folk för vad de tycker. Många har börjat värdera andra efter vad de har för jobb, hur de klär sig, hur politiskt korrekta de är, vilka åsikter de har, vilken bil de kör eller vilka hobbies de har. Det är ett slags nationalrasism och det finns nog inget land i hela världen förutom vårt där ordet ”rasism” används stup i ett, och ofta som en anklagelse.

Kanske för att hela landet är just intolerant? Vår nation är bara 575 år gammal, och nere vid medelhavet är kulturerna 5 500 år eller mer och det påverkar allt och inte minst det offentliga samtalet.

Är det meningen att vi ska bråka om skatterna?

Vi har i princip två läger: Ett som vill höja skatter för att öka välfärden och en grupp som vill sänka för att folk ska få bestämma mer själva. Mycket medvetet ställer man olika grupper mot varandra, och hela det politiska spelet, som är som en dokusåpa, går ut på att man ska slåss om vem som ska ha resurserna. Ska det mer pengar till skolan, vården eller försvaret? Därefter brukar man varna för sd som är den lilla  rackarungen som absolut inte ska få vara med i leken!

Sandlådan fylls och napparna åker ur

Om du ser på det politiska spelet som en teaterpjäs där folk från höger river ner vänsterns plakat och vice versa så är alla dessa skadegörelsehandlingar signaler som går ut på att du, om du inte tycker precis som jag, är dum, ful, ond, töntig, knäpp, knappt ska få leva och saknar IQ. Det är ett tydligt verbalt slagsmål som ibland övergår i våld. Några av er berättade under den förra kommentarsrundan att ni inte vågar uppträda med era namn. Folk har fått sparken ifrån jobbet och mordhot har förekommit. Allt det där vet vi alla och det är verkligen ett sandlådebeteende just kanske för att vi är en mycket, mycket ung nation.

Vi utgör bara 0,13% av alla människor på jordklotet och det gör oss med automatik sårbara. Svenska blir aldrig ett internationellt språk.

Följande får vi inte heller prata om

Vad däremot ingen tänker på är att miljarder och åter miljarder försvinner ljudlöst, så egentligen behöver ingen bråka om huruvida skatterna ska höjas eller sänkas – de skulle kunna räcka till allt och alla. De flesta som jobbar får behålla 15-20 000:- och betalar in lika mycket till systemen. Du kan räkna ut själv hur mycket du skickar in i systemet

Här har du finansieringen av en skattesänkning på 100 miljarder plus 100 till skola, vård och omsorg, minst:

Osunda affärer runt flyktingbarn
Banverket porrsurfar
Skatteverkets folk söker nya jobb på arbetstid
Miljarder upp i rök bara i upphandlingarna
Slöseri vår nya folkrörelse
IT-slöseri
Slöseri med regionalstöd
Korruptionen
Slöseri och krångel
Stöd till en näring få efterfrågar

SlösO
Gigantiskt slöseri
Dyra statliga flygbiljetter
Clark Olofsson rättegång för 1,6 mille
Pengarna rullar i Almedalen
ALMI vet hur man sprätter pengar
EU kostar vanvettigt med pengar
Korrumperade FN kostar pengar
Korruptionen i byggbranschen ökar våra hyror
Svinn tvingar butiksägare att stänga
Mat slängs
Pro Patria
Går biståndet rätt?
Läkemedel upp i rök
Svinn inom storköken
Förskingringar
Tjänstemannaförskingring
Politikerförskingring
Svindel på 120 miljoner
Svartjobb och ekobrott 133 miljarder
Statligt skattefusk

Bidragsbedrägerier

EU-bedrägerier
Assistentbedrägerier
Bedrägerier i den offentliga sektorn
20 miljarder i felutbetalningar
Ungdomsförbund fuskat
Studenter som fuskar
Återvändarbidragsfusk
Försäkringskassan blåst på 40 miljoner av personal
En till, 180 000:-
En till, en halv miljon
75 miljoner
Rektor snott 46 000:-
LO-ledare, ett par hundratusen
Handläggare, 30 miljoner
Stölder på jobbet
Anställda stjäl för miljarder
Sno knark på jobbet
Läkemedelsstölder
Smita från jobbet för att ta hand om gamla
Personal på äldreboende drogtestas vilket kostar klöver
Läkemedelsstölder, stölder från patienter, dataintrång och stölder
Fler assistentbedrägerier
Narcissisterna kostar kulor
Våldtagen pojke på dagis kommer att kosta klöver
Folk som slåss på jobbet kostar klöver
Misshandlade bussförare kostar klöver
Miljonärer på fusk

Veckans videotips: filmer med Kiesha Crowther. Fler
filmer finns här.

Författare Lena Holfve
Religiöst och politiskt obunden.

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt