måndag 27 september 2010

MP samarbetar med alliansen för att stoppa SD

DEMOKRATISK FARS Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson meddelade vid en presskonferens tidigare i dag att de har för avsikt att inte bli ett stödparti åt alliansen men kan tänka sig att samarbeta i integrations- och flyktingfrågor. Allt för att stoppa SD från inflytande i denna kroniskt infekterade fråga.

Miljöpartiet blev på måndagen inbjudna till samtal med regeringen för att diskutera det parlamentariska läget. Att bilda en koalitionsregering var det inte tal om. Och stödparti vill MP heller inte bli. Däremot säger MP att de är beredda att utöka samarbetet med alliansen när det gäller flykting- och integrationsfrågor – för att stoppa SD:s möjlighet att utnyttja sin vågmästarroll.

– Vi har tidigare haft ett samarbete med alliansen, nu tänker vi samarbeta med integrationsfrågor.

Peter Eriksson

– Det är i asyl- och flyktingfrågor som det största trycket från Sverigedemokraternas finns, det är där de vill skaffa sig inflytande.

Maria Wetterstrand

SD:s pressekreterare, Erik Almqvist, kallar utspelet för oansvarigt och ett svek mot väjarna:

– Jag tycker att det är märkligt att de är så angelägna att ha en oansvarig massinvandring att de är beredda att samarbeta med precis vem som helst. Samtidigt är man inte beredd att ta ansvar för Sverige på ett bredare plan när det gäller hur man ska bilda majoritet.

Det är oansvarigt för det visar att man inte tar ansvar för väljarnas vilja. Jag tycker att det är ett svek mot väljarna. Om alla vill gå samman för att fortsätta med en misslyckad invandringspolitik så kan vi bara protestera och rösta emot och fortsätta driva opinion så att vi blir starkare.

Expressen
Aftonbladet
DN

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt