onsdag 1 september 2010

Mona Sahlin: Danska politiker är oseriösa och omogna

SVERIGE/DANMARK Dansk media fullkomligt flödar av artiklar runt det svenska valet och åsikts-förtrycket. Åtskilliga danska politker har tyckt till. Men varken statsminister Fredrik Reinfeldt (M) eller oppositionsledaren Mona Sahlin (S) har valt att kommentera kritiken från de danska regeringspartierna, skrev vi i förra posten. Inte förrän nu.

Fredrik Reinfeldt menar att danska politiker, som kritiserar valet och dess process, inte vet vad de talar om. Han har svårt att förstå kritiken:

- Den är väldigt svår att förstå om man följer den svenska valrörelsen, säger han.

Om TV4:s beslut:

-  Jag vet inte om det var rätt av TV 4. Jag är ansvarig för mycket men lyckligtvis inte över publiceringsbeslut på TV4.

Och medan Renfeldt väljer att uttrycka sig diplomatiskt, skjuter Mona Sahlin skarpt efter de danska politikerna.

- Det är oseriöst, vi har ett fullt demokratiskt val i Sverige, och jag är stolt över att landets politiker och myndigheter kan skilja mellan yttrandefrihet och hets mot folkgrupp, säger Mona Sahlin, som inte har mycket till övers för den danska invandringsdebatten.

- Vi har aldrig haft en debatt där man ger en hel grupp skulden för alla problem, och jag vill aldrig att Sverige ska hamna där. Vi är mer mogna.

Den internationella organisationen för valobservatörer, OSCE, avvisar samtidigt att Sverige skulle vara i behov av övervakning.

Berlinske
JP
Politiken

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt