måndag 25 april 2011

Det nya Sverige sprider sig

GÄNGATTACKER Vi börjar i gangsterstaden Malmö, där nu stenkastningen spridit sig till de centrala delarna, närmare bestämt i området runt Folkets park, som ligger vid Möllevången. I lördags kväll roade sig invandrargängen med att sätta eld på diverse saker och stenkastning. Under söndagskvällen fortsatte man med att sätta eld på en återvinningsstation. Det ska röra sig om 10-20 tonåringar.

Lite senare satt man på ett tak och kastade man stenar ner på gatan. Strax efter bråkade man med vakterna på en klubb vid Folkets Park. Runt sex polispatruller larmades till området och minst fem ynglingar greps.

Frilansfotografen Patrik Persson skriver följande:

I samband med en anlagd containerbrand attackerades en polispatrull av ett ungdomsgäng på Friisgatan vid Foklets park vid 21-tiden. Patrullen begärde förstärkning och efter några minuter kom ett tiotal polispatruller till platsen. Minst fem personer omhändertogs vid tumultet som skedde i korsningen Friisgatan och Södra Parkgatan. I nuläget är det oklart om någon av de omhändertagna blir misstänkta för något brott. De senaste dagarna har ett antal bränder anlagts i området och polispersonal har vid flera tidigare tillfällen blivit attackerade med stenar som kastas uppe från gårdarna som ligger ca 6 meter upp från gatuplanet.

Bilder på ingripandet

Vandalism i Linköping

Berga Centrum utsattes för en omfattande vandalisering natten till måndag. Nästan trettio fönster är krossade vid fritidsgården och vid Berga centrum.

När polisen kom till platsen för att stoppa den omfattande skadegörelsen attackerades de av gänget. Stenar slängdes mot polisbilen och förbjudna farliga laserpekare med grön laser riktades i en attack mot polisen. Deras bilrutor skadades/krossades i attacken. Poliserna ska dock ha klarat sig undan skador från både stenkastningen och den farliga gröna lasern. Polispatrullen tvingades dra sig tillbaka och begära förstärkning och under tiden flydde gänget från platsen. Polisen hade på måndagsmorgonen ännu inte gripit någon av vandalerna men har signalement att gå på.

Polisen tar tacksamt emot fler iakttagelser från Berga på telefonnummer 114 14.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt