tisdag 12 april 2011

Utvisade uzbeker var inte uzbeker skickades tillbaka

SKATTEMEDEL I fyra år har en asylsökande familj bott i Falkenberg. De har uppgett sig vara uzbeker och visat upp id-kort, körkort med mera för att styrka detta. Men Migrationsverket gav dem avslag. Kommunstyrelsen i Falkenberg lade sig i ärendet och bad Migrationsverket ändra sig. ”Vi kan inte passivt, stillasittandes se dessa barn och föräldrar fara mer illa”, skrev kommunstyrelsen.

På det örat lyssnade inte Verket utan i fredags lyfte det chartade planet till Uzbekistan och Kriminalvården höll i trådarna, där även fler utvisade familjer fanns ombord. Där kunde historien ha slutat. Men icke.

När den uzbekiska familjen togs emot av landets myndigheter visade man åter upp id-kort, körkort med mera. Det visade sig att alla handlingar var förfalskade och Uzbekistan vägrade dem inresa – eftersom de inte var uzbeker.

Marianne Paulsson, chef för utlänningsroteln i vid Hallandspolisen, säger:

- Det uzbekiska inrikesministeriet har gjort en mycket noggrann utredning och konstaterat att familjen absolut inte är från Uzbekistan och de är inte uzbeker, säger Marianne Paulsson.

- Handlingarna som de visat upp, id-kort, körkort med mera, är förfalskningar, de adresser som de uppgett att de bott på i Uzbekistan är kontrollerade av inhemsk polisen och man har kommit fram till att familjen inte har bott där.

Nu vet ingen deras etnicitet. Migrationsverket har tidigare sagt att de är antingen från Azerbajdzjan, Turkiet, Georgien eller Uzbekistan. Medan Migrationsdomstolen slog fast att det var uzbeker.

Nu får man flyga familjen i retur till Sverige och väl här överlämnas de till Migrationsverkets mottagningsenhet. Och hela utvisningsutredningen om familjen får göras om – för nya skattepengar.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt