fredag 15 april 2011

Fotbollsspelande ensamkommande i storslagsmål

FOTBOLLSHULIGANER Älvens grupphem i Öjeby har PI skrivit om innan. Där har Migrationsverket inhyst unga män som kallar sig ”flyktingbarn” och påstår sig vara 16-17 år. Boendet har plats för 12 personer och september fanns det sex (unga) män från Somalia och Afghanistan.

På dessa 6 personer har man nio tillsvidareanställda samt två chefer plus ett varierande antal vikarier. Varje "flykting" (fel ord, skall vara asylsökande, vår anm.) har även en egen god man, som handhar ekonomin och alla juridiska spörsmål.

Storslagsmål

Grupphemmet arrangerade under torsdagen en fotbollsturnering kallad ”Norrlandscupen” för ensamkommande på LF Arena. Totalt åtta lag från fem orter deltog, och det var i slutet av turneringen som det brakade loss ordentligt. Den 70-årige domaren är chockad över det som hände. Han har varit aktiv sedan 14-årsåldern och säger att han aldrig upplevt något liknande under en match.

- Det var riktigt otäckt. Sparkar och knytnävsslag som träffade.

Han upplevde att i stort alla spelare på plan var inblandade. Mer än så får vi inte veta i dagsläget utan får vänta på en uppföljningsartikel i Piteå-tidningen under lördagen. Något ni läsare uppe norr gärna får vara uppmärksamma på och skicka oss en inskannad artikel.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt