onsdag 20 april 2011

Hade annan religion gick bärsärk under gudstjänst

TUMULT En man i 40-årsåldern störde och vandaliserade under två gudstjänster i Hässleholm förra söndagen.

Mannen kom lugn och sansad till Hässleholms kyrka på förmiddagen och satte sig i den främre bänkraden. Ungefär i mitten av gudstjänsten reste han sig plötsligt upp och gick upp på altaret. Han grep tag om ett en meter högt bronskrucifix, lyfte det mot skyn, började predika sin lära för den chockade församlingen, där han skrek "något på engelska" för att därefter slänga krucifixet mot golvet. Armen på Jesusfiguren spräcktes när krucifixet kastades i golvet. Kyrkopersonalen lyckades få ut honom och tillkalla polis.

– Vi försökte lugna ner honom och förklara att man inte får göra så, men läget var tumultartat och det gick inte att föra en dialog, säger kyrkoherden Bo Johansson.

Mannen fortsatte vidare till Lutherska Missionshuset på Första Avenyen, en kort bit från Hässleholms kyrka, där han också ska ha lyckats avbryta pågående mässa. Under gudstjänsten begärde han plötsligt ordet och började prata om politik samt häxor. När han blev ombedd att sluta släckte han ett ljus samt vräkte omkull en ljusbärare av keramik, som föll i golvet och gick i bitar. Därefter föstes mannen med milt våld ut ur kyrkan.

Kriminalkommissarie Agneta Nyström säger att mannen är identifierad av polisen. Han uppges även tidigare har stört gudstjänster i Hässleholm. Mannen är nu misstänkt för störande av förrättning samt skadegörelse.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt