lördag 30 april 2011

Zigenare tvingade barn att stjäla

ZIGENARE En 32-årig man från Bulgarien, troligen zigenare, skjutsade runt sin påstådda 11-åriga brorsdotter till större livsmedelsbutiker, där flickan sedan tvingades gå in och stjäla handväskor, plånböcker och mobiltelefoner av kvinnor som var ute och handlade. Enligt polisen är tillvägagångsättet med att använda barn vanligt. Kraven ligger ofta på att dra in 20 000 kronor per dag.

I tio fall har flickan gripits antingen av offret själv eller av affärens personal. Hon har sedan lämnats över till socialtjänsten. Sedan har farbrodern i samtliga fall utom det sista, i Rotebro norr om Stockholm, fått hämta ut flickan och stöldturnén har fortsatt. I Rotebro fick man klart för sig att flickan gripits flera gånger tidigare och hon togs om hand av socialtjänsten. Hon placerades sedan i ett kriscentrum i sitt hemland.

Attunda tingsrätt dömde zigenaren för människohandel och grov stöld till fyra års fängelse samt utvisning i tio år. Han ska även betala skadestånd till flickan.

Zigenaren förnekar brott och säger att det måste ha varit flickans egen idé att stjäla och att han aldrig har fått några pengar av henne. Men tingsrätten håller det för uteslutet att en flicka i hennes ålder själv tagit initiativ till brotten.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt