torsdag 28 april 2011

Statslös arab fick fängelse torterade sin familj

FÄNGELSE Den arabiska pappan plågade och torterade sin fru och sina många barn i Motala. Övergreppen pågick under perioden mars 2009 till september 2010. Hustrun och barnen har berättat hur de dagligen blev slagna och förnedrade i lägenheten i Motala, hur de förvägrades mat, hur pappan spottade på dem eller i deras mat och att de skulle styckas och kastas till hundarna. Ett barn hade nitton ärr, ett annat barn hade nio ärr medan ett tredje barn hade sju ärr.

I september förra året valde mamman att ta med sig de sex barnen och fly från lägenheten. De bor sedan dess på hemlig ort och har fått skyddade identiteter. 52-åringen greps och nekade till anklagelserna. Han hävdar att mamman fått barnen att ljuga. Nu har han fått fängelse.

Åtalet

Den omfattande stämningsansökan utgjorde en lång lista över allvarliga övergrepp som 52-åringen ska ha begått mot sina närmaste. Åtalspunkterna var ett fall av grov kvinnofridskränkning, sex fall av grov fridskränkning samt ett fall av misshandel och ofredande av en vuxen dotter.

Familjen hade två lägenheter som låg bredvid varandra. Mamman och sex barn fick samsas i en liten trerumslägenhet, medan mannen hade en tvårumslägenhet för sig själv, dit ingen i familjen hade tillträde.

Den näst äldsta dottern ska bland annat under sommaren 2009 ha blivit bränd med ett grillspett. Pappan ska också med våld ha tvingat av henne kläderna. I augusti förra året ska mannen ha slagit tonåringen med ett stolsben. Han ska sedan ha tvingat henne att sitta naken resten av dagen.

Vid ungefär samma tid ska 52-åringen ha bränt två av sina yngre döttrar med en cigarett. Under våren 2009 berättade en av flickorna för sin far att hon ville bli revisor vilket resulterade i att hon blev knuffad. En fjärde dotter ska vid ett tillfälle ha fått sitt ansikte nedtryckt i en tallrik med filmjölk. I likhet med sina systrar ska flickan också ha tvingats att ta av sig sina kläder. Enligt åklagaren ska 52-åringen dessutom ha varit våldsam mot ytterligare två döttrar i familjen.

Även en son i familjen ska ha råkat illa ut. Någon gång under 2009 ska han ha blivit insläpad i ett förråd. Där ska pappan ha belagt pojken med handfängsel och bundit fast hans fötter. Därefter ska 52-åringen ha tänt eld på en plastbit och låtit den heta, smälta plasten droppa på sonens ben. Enligt åklagaren ska 52-åringen vid ytterligare ett par tillfällen ha plågat sonen på liknande sätt.

Åklagaren yrkade både på långt fängelsestraff och utvisning.

Linköpings tingsrätt dömde

  • Haidar Khalil Saleh Salama, född 1958-04-01, statslös med tolkbehov på arabiska, för för misshandel, grov fridskränkning, grov kvinnofridskränkning och ofredande till fängelse i två år och sex månader. Han ska även betala sammanlagt drygt 720 000 kronor i skadestånd till de utsatta familjemedlemmarna.

Han blev INTE utvisad.

Domstol

Linköpings tingsrätt, B 188-11Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt