måndag 18 april 2011

Ökänd svensk islamist mordhotade dansk journalist

Ralf Lennart Wadman/Abu Usama El Swede och Anas Khalifa

ISLAMISTISK KONFERENS Helgens synnerligen uppmärksammade (nåja) islamistiska konferenser i Göteborg och Danmark är över. Snart är det dags igen. Den 23-24 april håller SUM, Sveriges unga muslimer, en liknande konferens i Kista och även där har man bjudit in radikala gäster. Vi återkommer till det.

Till aktuella konferenser. Danska DR-Nyheterna sände i går kväll ett längre reportage om islamisten Bilal Philips danska besök under söndagen. Men DR var även i Sverige vid Kortedala torg under fredagen, något läsaren/privatfotografen som levererade alla videoklipp därifrån nämnde i en kommentar här på PI. I reportaget intervjuas även terrorforskaren Magnus Ranstorp om islamisternas strategi och taktik.

Direkt efter hans intervju kommer en kort sekvens från Kortedala torg. En pursvensk aggressiv islamist stegar då fram till den danska journalisten och meddelar att om inte teamet slutar att filma där så kommer han citat:

”Jag slår ihjäl dig”.

Detta säger han lågmält så poliserna runt om inte hör det. DR-journalisten käftar tillbaka. I det läget kommer en polis och föser undan islamisten, där polisen är ovetande? om islamistens grova olaga hot. Varför DR-journalisten inte uppmärksammar polisen direkt vet vi inte.

Se hela reportaget

Islamisten som stegar fram

Detta är den mordhotande islamisten

Konveriten Ralf Lennart Wadman, alias Abu Usama El Swede. Kallar sig numera Abdo Raouf Wadman. Idag är han strax över 30 år. Wadman är både äldre, kortklippt och lite rundare vid Kortedala torg men det är utan tvivel samma person.

Han har tidigare bott på Hisingen med minst en niqab men kan ha flyttat. Finns ej mantalsskriven såvitt vi kan finna. Han står bakom flera islamistiska forum, bland annat sinbad.se och noor.se – slutna forum där islamisterna spyr ut sin galla mot väst och dess levende.

Nedre skärmdump är från dokumentären ”Det svider i hjärtat”, där han och Anas Khalifa är centralfigurer kring jihad och extremism. Båda är med i TUFF som arrangerade konferensen i Kortedala forum.

Polisanmäl

Uppgifterna kan ni förmedla till polisen i Göteborg men framförallt till redaktionen för DR Nyheder - Kontaktsida, finns en del att välja på.Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt