måndag 11 april 2011

Franskt niqabförbud: Demonstrerande islamister gripna

FRANSKT NIQAB-FÖRBUD Från och med i morgon, den 11 april, träder den nya franska lagen i kraft som bannlyser niqab samt det mera sällsynta burqa, från kollektivtrafiken, på gatorna, marknader och även i privata kontorsbyggnader. Därmed är Frankrike först ut i Europa med en tydlig lag.

De som vägrar lyfta på slöjan vid kravet om identifikation kan tvingas med till polisstationen. Vid fortsatt vägran kan de bötfällas med drygt 1 400 kronor samt beordras att sätta sig i skolbänken för en kurs i franskt medborgarskap. De muslimska män som tvingar kvinnorna att spöka ut sig riskerar 270 000 kronor i böter och ett års fängelse.

Enligt TT och fransk media handlar det om ca 2 000 kvinnor som bär heltäckande slöja i Frankrike: tre fjärdedelar av dem är franska medborgare, en fjärdedel är kvinnor som konverterat till islam och 90 procent är under 40 år.

Extrema islamister greps

Nyligen skrev vi om hur franska extrema islamister bjöd in den brittiskfödde extremisten Anjem Choudary vars Sharia4UK är totalförbjuden i England sedan ett år tillbaka. Inbjudan gällde deltagande den 9 april i en demonstration mot det förestående niqab-förbudet. Arrangören kallas för ”Unicite Tawhid”, och förespråkar att Frankrike ska läggas helt under islamiskt styre med sharia-lagar. Gruppen är okänd.

Men det gick inte riktigt som man tänkt sig under lördagen. Den olagliga demonstrationen samlade något hundratal i östra Paris inkluderat heltäckande niqabs. Polisen gick in och bröt upp allt. Totalt greps 61 st varav 19 kvinnor. Sex av de gripna var i landet olagligt. Polisen ansåg att islamisterna är ett hot mot landets säkerhet samt att islamisterna skrek ut sitt hat mot judar. Det var orsaken till att man bröt upp.

Under måndag morgon tänker andra demonstrera, vilka har tillstånd.

De illegala som greps är intressanta i sig. En av dem är från Belgien. Men de övriga fem var från England – däribland Anjem Choudary. Han fick besked av polisen att den franska inrikesministern personligen beordrat honom utvisning från Frankrike på livstid. Han tänker också demonstrera under måndag morgon men då utanför franska ambassaden i London, för att han blev utvisad.

Mr Choudary insisted he had not broken any law in France and attacked the ban as an ‘outrage’. He said:

‘The actions of the French authorities today will only entrench Muslims more in their belief that sovereignty must belong to God alone and any challenge against this will be resisted and rejected.’

Anjem Choudary har vid flera tillfällen retat upp brittiska myndigheter med sina pro-sharia uttalanden. Inte minst har han hyllat 9 11 och terrordåden i Madrid, London och Taimours bomb i Stockholm.

Abu Izzadeen, talesman för den förbjudna Al Ghurabaa greps också. Gruppen förbjöds under Terrorism Act 2006 för dess hyllande av terrorism och våld.

Omar ‘Tottenham Ayatollah’ Bakri är en lika ökänd imam som greps. Han har tidigare tillsammans med Anjem Choudary grundat Al-Muhajiroun som hyllar jihadister och Al Qaida.

Sky News
Sky News
Fox
Daily Mail
CNNUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt