onsdag 27 april 2011

Mamma dömd smörjde chili i sina barns ögon

DANMARK Domstolen i Esbjerg, dömde idag en kongolesisk kvinna från Varde, sydvästra Jylland, tillsammans med sin manlige "andlige vägledare" till tio respektive sex månaders fängelse för barnmisshandel.

De två kongoleserna hade under en längre tid bundit fast händer och fötter på kvinnans två barn med hjälp av nylonstrumpor, misshandlat dem och därefter smörjt in chilipulver i barnens ögon. Syftet skulle vara att driva ut demoner.

Ärendet uppdagades när de två barnen gråtande sökte hjälp av sina lärare på skolan.

Övergreppen ska ha pågått under ett helt år. Mamman, som är en 30-årig änka från Kongo, kom till Danmark via ett flyktingläger i Zambia för två år sedan. I flyktinglägret lärde hon känna den 40-åriga "prästen", som också sökt sig till Danmark.

Både kvinnan och mannen avser att överklaga domen. De menar att de två barnen, sju respektive tolv år, fantiserat ihop hela historien och att de manipulerats av andra att ljuga om övergreppen.

Modern framhävde dock i rättsalen att det stämmer att hennes barn hade "problem med demoner", men att hennes manlige bekant endast hjälpte till genom att be för barnen.

Enligt den sjuårige pojkens vittnesmål fick han inte tvätta bort chilin ur ögonen:

"Jag vet inte hur man säger det på danska. Det är den röd, stark peppar, berättade pojken. Chili, översatte tolken.

Han berättar att mamman upprepade gånger beordrade ner honom på golvet, varpå mamman smörjde in chili i ögonen.

"Det är mycket smärtsamt, det svider", sa pojken
"Vad gör du för att få ut det?", frågade polisen
"Jag sköljer mina ögon"
"Får du skölja ögonen"?
"Nej. Men om det svider under en lång tid får jag till slut skölja ögonen"

Den afrikanska "prästen" dömdes även för hot mot en kommunanställd flyktingmottagare.

"Du kommer att dö snart, det kommer du snart se, dumma kvinna", stod det i textmeddelandet på bruten engelska som han skickade till den kvinnliga tjänstemannen.

Den danska tidningen B.T. berättar vidare att i England har man stora problem med övergrepp mot barn med afrikanska religiösa övertoner, vilka bland annat kännetecknas av våld och insmörjning av chili i barns ögon.

År 2006 rapporterade engelsk media att myndigheterna kände till 38 fall där barn anklagades för att vara hemsökta av demoner, och under 2008 donerade två välgörenhetsorganisationer över fem miljoner kronor som skulle gå till information och utbildning för dessa grupper.

B.T., B.T., B.T. och B.T.
BBC – ”Exorcism is part of our culture”



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt