torsdag 3 februari 2011

Föräldrar höll elever hemma efter rånförsök

ESLÖV På onsdagen hölls tre sjundeklassare på Källebergsskolan hemma efter att de på tisdagen blivit utsatta för vad som polisen rubricerar som rånförsök av två kriminellt belastade elever på Bergagymnasiet.

Källebergsskolan öppnade så sent som i höstas och har ännu ingen egen matsal. Dessutom är det än så länge bara sjundeklassare som går på skolan och de äter på intilliggande Bergagymnasiet, där de fått en egen avdelning.

Strax före 13 på tisdagen hade de två gymnasieeleverna ställt sig utanför matsalen och stoppade ett antal Källebergselever och tvingade dem att visa sina mobiltelefoner. Inga stals men de utsatta eleverna uppfattade situationen som hotfull och obehaglig och det hela som ett tvång.

Båda gymnasieeleverna är sedan tidigare misstänkta för flera rån. Efter incidenten vågar inte sjundeklassarnas föräldrar släppa i väg barnen till skolan igen.

En av gymnasieeleverna är en 19-åring som var med och rånade sjundeklassare på deras nya laptops i höstas och rånet mot tre yngre killar för bara ett par veckor sen där en Ipod och en mobil stals.

Den andra gymnasieeleven är en 18-åring som är misstänkt för ett rån av några yngre ungdomar vid Bergakiosken den 17 januari. Där krävde han tillsammans med en annan person att få titta på de förbipasserandes mobiltelefoner och hotade med att knäcka nacken på dem om de inte lydde.

Rektorn på Källebergsskolan, Ulrika Narling, säger att det som hänt är mycket olyckligt.

– Det har fungerat väl med att våra elever äter på Bergagymnasiet. De har själva trivts bra med det, och sitter i en egen sal. Dessutom är de alltid eskorterade dit av pedagogisk personal, säger hon.

Hon räknar med att de tre eleverna som hållits hemma på onsdagen ska vara tillbaka i skolan i dag, torsdag.

PI tar tacksamt emot tips om vilka dessa två gymnasieelever är.

Skånskan

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt