onsdag 2 februari 2011

Snillen spekulerar på Landskrona stadsbibliotek

LANDSKRONA Medan de mångkulturella yttringarna präglat de senaste nätterna i Landskrona och Koppargården i synnerhet satt Maciej Zaremba, journalist, och Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, inför publik på stadsbiblioteket och diskuterade främlingsfientlighet, rädsla och hopp – helt otippat gled man även in på ämnet Sverigedemokraterna.

— Främlingsrädsla i mild tappning är en naturlig reaktion. Vi lär våra barn att inte följa med okända farbröder. Jag är förvånad över att inte SD kommit in tidigare, sa Maciej Zaremba.

— Själv var jag helt bedövad i en veckas tid efter valet. Man har som medborgare ett ansvar när man lägger sin röst på ett parti med rötter i en brun rörelse. Lägger man sin röst på SD menar jag att man bidrar till att öka hatet i samhället, sa Rakel Chukri.

Zaremba tog upp myten om somalier som flyttar från Sverige till amerikanska svenskbygder där de lyckas ”fyra gånger bättre” än i Örebro. Något som verkar ha blivit en vedertagen uppfattning bland landets journalister och politiker. Tittar man dock på hur det verkligen förhåller sig finner man snabbt att riktigt så enkelt är det inte.

Att Skånska dagbladet nyligen beskrivit en teckomatorpare med arabiskt namn och ursprung som ”skåning” är något han betecknar som hoppfullt.

— Det räcker med att han bor i Skåne, och talar någon slags begriplig svenska. Detta hade inte kunnat stå i den tidningen för 15 år sedan.

Båda var dock överens om att integrationsproblemen har förnekats, bland annat den så kallade hedersmordskulturen och flickor som tvingas bära slöja – och feministernas massiva svek.

— Det har knappt funnits en diskussion om detta. Det kallar jag ett svek av feminister. Det man kämpat för i Malmö är att få bada med bara bröst på badhuset, sa Chukri.

Zigenare kom även upp till samtal.

— Det är äkta svensk xenofobi, som de mest framsynta regeringar stått bakom. Man ska inte behandla Sverigedemokraterna som något som trillat ner från månen. De vill bara återuppliva vissa fina seder vi haft här i landet, sa Zaremba.

HD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt