onsdag 9 februari 2011

Personrånen ökar kraftigt i Malmö

MALMÖ I Sveriges mest mångkulturella stad upplever man nu en kraftig ökning av personrån, som dessutom blir allt råare. Anmälningarna har hittills i år fördubblats, en utveckling som överraskar polisen.

Det nya året är inte många veckor gammalt. Under denna korta tid har knappt 90 anmälningar om personrån gjorts, en fördubbling jämfört med samma period förra året. Och Malmöpolisen är förvånade.

– Normalt sett brukar januari vara en lugn månad, säger Glenn Sjögren vid polisens ungdomssektion.

Sjögren arbetar rutinmässigt med yngre brottslingar, som normalt är överrepresenterade då det gäller den här typen av brottslighet. Den trenden kan nu dock vara över. Sjögren säger sig ha noterat hur brottstypen blivit desto vanligare högre upp i åldrarna.

Han pekar ut två områden i Malmö som extra utsatta: cykelstråket söderut från Södervärn – även känt som Heleneholmsstigen – och området kring Friisgatan och Norra Parkgatan på Möllevången. På Heleneholmsstigen är det så illa att Sjögren råder folk att inte cykla där då det är mörkt.

Polisen ska nu lägga in extra insatser på de drabbade områdena, både för att förebygga nya brott och öka chansen att komma åt de skyldiga.

Några färska exempel på denna sorgliga utveckling är fem anmälningar som gjorts sedan i fredags avseende rån i området kring Erikslust. I tre av fallen tror man att gärningsmannen tagit taxi till och från brottsplatsen. Misstankar finns om att taxichaufförer kan ha en del i det hela.

SDS

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt