måndag 28 februari 2011

Kaffe och äggransonering inte en chans

FULL SERVERING På äldreboendet Ekegården i Hässleholm drog man ned på kaffet. Kritiken blev så hård att försöket med mindre kaffe till de äldre avbröts. Och i Köping slutade man servera ägg till frukosten. Där fick också ge sig. Men på Eskiltunas olika äldreboenden har man ingen som helst tanke på att ransonera för de äldre i något avseende.

– Aldrig, här får man dricka så mycket kaffe man vill och vi tänker inte snåla in på något, säger Annika Gustafsson, enhetschef på Marielunds äldreboende.

– Vi har god mat i fokus och här får man äta och dricka så mycket man vill. Det är viktigt att de äldre mår bra och får det de vill ha. I stället för att dra ned gör vi tvärtom, man spar inga pengar på att minska på maten, säger hon.

Enhetschefen på Måsta äng, Ove Rosén.

– Jag blir upprörd när jag får höra om sånt här. Att exempelvis dra ned på kaffet låter ju helt tokigt, det skulle vi aldrig göra här även om priset på kaffe är högt. Vi försöker erbjuda våra boenden en variationsrik kost, till frukost kan man välja vad man vill ha; välling, gröt eller fil och flingor.

Lena Bergh, enhetschef på Lagersbergsgården, kan inte förstå att man på vissa äldreboenden i landet gör sådana här neddragningar.

– Jag tycker rentav det är förskräckligt. De boende här betalar för maten och då har de rätt att få vad de önskar. Vi erbjuder bland annat efterrätt varje dag och vill man ha en extra macka någon gång fixar vi det och påtår till kaffet får man också, säger hon.

Applåder till Eskilstuna som ger våra äldre omsorg, värme och något smaskigt att förtära när de så önskar…Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt