onsdag 2 februari 2011

Rått våldtäktsöverfalll på 55-årig kvinna tre tonåringar gripna

MISSHANDELSVÅLDTÄKT PI skrev tidigare om våldtäkten och misshandeln i Vänersborg som skedde fredagen den 14 januari. Kvinnan var på väg hem vid 23-tiden när tre ”män” frågade om de fick låna telefon och toalett. Hon var dessvärre hjälpsam och godtrogen. Väl inne i hennes lägenhet våldtogs och misshandlades hon medan de andra två tömde lägenheten på värdesaker. Polisen säger att det var ett sällsynt brutalt överfall. Kvinnan fick öronen sönderslitna av trion och innan man lämnade henne fick hon två knytnävsslag i ansiktet.

Signalementet i det intiala skedet handlade om en ålder på 25-30 år. Det visade sig var 15 år för mycket för nu har man anhållit tre tonåringar, En av dem, en 15-åring, går i grundskolan. De andra två, 16 och 17 år gamla, går i gymnasiet. Trion hämtades till förhör vid respektive skola under tisdagen.

I nuläget är trion ”bara” misstänkta för misshandel och stöld. Enligt Elisabeth Rydén vid länskriminalpolisen erkänner en eller flera delar av brottet. Men ingen av dem medger någon våldtäkt.

Killarna är kända av polisen och från Vänersborg. Det var genom traditionellt spaningsarbete som ledde fram till dem. Bland annat mängder med förhör som ledde polisen vidare. Därutöver har man bevisning som man håller för sig själva tills vidare.

Enligt uppgift ska det vara tre pursvenskar som står bakom detta råa överfall. PI tar gärna emot namnen på trion.

TTELA
Expressen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt