tisdag 1 februari 2011

Händelserik natt i Landskrona

LANDSKRONA Vid midnatt kom uppgifter om ett storslagsmål på Koppargården i Landskrona där två poliser skadats och förts till sjukhus. I dag revideras den siffran till fyra skadade polismän, dock fortfarande endast två som fick uppsöka sjukhus. Natten förgylldes även av en dieselstöld med tillhörande tumult.

Det var strax efter 21 på måndagskvällen som en polispatrull fick syn på en bil med tre män i på Koppargården, samtliga kända sedan tidigare. Bilen stoppades och handgemäng uppstod. Två av dem gick till attack och lyckades ta batongen från en av poliserna.

Den ena polismannen fick ett slag på handen och det måttades även slag mot huvudet. Den andra polismannen fick flera knytnävslag i ansiktet. Då de två polismännen begärde förstärkning dök ett 30-tal personer upp på platsen.

Två personer greps, en 28- respektive 24-åring misstänkta för våld mot tjänsteman. Båda har anhållits.

I den stoppade bilen påträffades 1,5 hekto amfetamin. Även en 26-åring är misstänkt för narkotikabrott men hann undan.

Vid 2-tiden var det dags för akt två, denna gång vid Pilängsrundeln, vilket hade sin upprinnelse på Ättekulla i Helsingborg där en väktare upptäckte tre personer som slangade diesel från ett lastbilssläp. Väktaren larmade polisen efter att ha blivit hotad. Männen hoppade sedan in i en bil och körde mot Landskrona.

Vid Pilängsrundeln hoppade de ur bilen med polisen i släptåg, som först fick tag på en 24-åring som utdelade ett slag mot tinningen på polismannen med ett okänt föremål. Under tumultet dök 24-åringens familj upp på platsen varpå den andra polismannen fick en spark i bakhuvudet och på handen av den omhändertagna.

Till slut kunde både 24-åringen och två 19-åringar gripas, misstänka för dieselstöld och våld mot tjänsteman respektive inblandning i dieselstölden.

HD · PI

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt