fredag 7 oktober 2011

Extrem invandringskritik ökar i Norge

NORGE Enligt rapporten Det politiske landskap signerat Institutt för samfunnsforskning är var tionde norrman extremt invandringskritisk, vilket är en markant ökning jämfört med tio år sedan.

Detta kommer knappast som en nyhet för PI-läsarna som tidigare fått ta del av liknande undersökningar där norrmännens motvilja avseende den påtvingade mångkulturen belysts, bland annat den där man konstaterade att drygt hälften av befolkningen vill stänga gränserna. Samma mönster har kunnat skönjas även i Danmark.

Bernt Arndal har lett undersökningen och uppger för NRK att han inte tror att terrordåden nyligen kommer att påverka andelen negativt inställda till invandring.

– Vad vi sett i vårt forskningsmaterial är att inställningar till invandringspolitik är väldigt stabila över tid. Faktiskt bland de mest stabila inställningar vi kan hitta, säger Bernt Aardal.

Däremot tror han inte att den ökande andelen invandringskritiska väljare kommer att betyda större framgångar för Fremskrittspartiet då de som är väldigt kritiska till den förda invandringspolitiken redan röstar på partiet.

DN

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt