måndag 3 oktober 2011

Socialbidrag till nysvenskar knäcker Vänersborgs kommun

BIDRAGSTAGANDE I likhet med många andra svenska kommuner har Vänersborg berikats av ett stort antal nysvenskar. De arbetar förstås inte och orsaken till detta är naturligtvis det svenska samhällets strukturella rasism. För att straffa kommuninnevånarna för deras främlingsfientlighet gödslar kommunen dessa nyanlända grupper med socialbidrag, dvs de arbetande kommunmedborgarnas skattepengar. I Vänersborg har man gjort detta så frikostigt att man går 12,5 miljoner kronor back bara i år.

Här finns dock inget tak så socialnämnden har beslutat att begära ett tilläggsanslag med samma belopp. Så här säger nämndens vice ordförande Lennart Niklasson (S)L

– Vi kan inte påverka den kostnaden. Vi kan inte säga nej om kraven är uppfyllda och folk kan inte svälta.

Pengar växer inte på träd heller i Vänersborg, så det blir troligen som vanligt att man tar från skola, äldreomsorg och annan samhällsservice. Men det har säkert kommuninvänarna förståelse för. De får ju så mycket tillbaka genom detta internationella kulturtilskott – butiksrån, gängbildning, bötning på skolgårdarna, bilbränder och skjutningar.

Totalt betalar Vänersborgs kommun ut 37 miljoner kronor i socialbidrag i år. Det är en ökning med tolv procent jämfört med 2010 och hela 71 procent mer än 2008. Kostnaderna galopperar således okontrollerat.

Lokala nättidningen ttela.se rapporterar om miljonrullningen. Behöver vi tillägga att man inte på minsta sätt förklarar vilka grupper som står för ökningen och att kommentarer som antyder att de skenande socialbidragskostnaderna har något samband med svensk invandrings- och integrationspolitik försvinner lika snabbt som de postas, också välformulerade sådana. Här handlar det inte om att komma till rätta med ”en risig ton” som Aftonbladets Karin Magnusson formulerade det när kommentarsfälten diskuterades i SVT Debatt för en tid sedan. Vad det handlar om är ren censur. Som tur är finns PI och kan fylla i luckorna.

Ttela

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt