fredag 7 oktober 2011

Peter Stormare: Bra med SD i riksdagen

POLITIK 57-åriga Peter Stormare, en av Sveriges mest framgångsrika internationella skådespelare, uppger i en intervju med tidningen King, som Expressen återger, att han tycker att det är bra att Sverigedemokraterna tog plats i Sveriges riksdag i valet 2010.

Jag följde det svenska riksdagsvalet och jag blev lite besviken på att det etablerade medie-Sverige, med kvällspressen i spetsen, beskriver alla i SD som nazister och fascister som vill döda invandrare och bygga ariska tempel.

Stormare anser att de knappa sju procent som röstade på SD uttryckt ett missnöje med någonting som är fel i samhället och mediernas reaktion har varit, i stället för att ta reda på vad det bottnar i, totalt avfärdat dessa.

Jag står inte bakom SD på något sätt, men många av deras väljare har ett uttryckt missnöje över hur det svenska samhället fungerar i dag. Man bör studera varför, och inte bara avfärda dessa människor som idioter som inte fattar någonting, säger han till King.

Vidare säger han sig tycka det är bra att SD nu sitter i riksdagen vilket ”gör att de andra partierna måste skärpa sig på alla nivåer”. Lösningen på det utbredda missnöjet har dock inte Stormare, som också menar att det under många år lagts ut en rökridå som gjort att vi i Sverige trott att vi är bäst på allting.

Nu börjar den försvinna, och det är jävligt bra. Invandringen har lärt oss en hel del om oss själva, vilket är alldeles utmärkt, säger han till King.

Expressen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt