lördag 15 oktober 2011

Tvåttio nya tjugo i riksdagsmotion

NYBYGGARSPRÅK Svenskan som språk anses svåruttalat för våra nybyggare. De skulle ha större chans ”att lyckas” om bara uttalet av svenska språket skulle filas till lite.  Marcus Claesson FP, vill därför införa ett mer lättuttalat och anpassat språk.

Man ska aldrig tro att botten är nådd när det gäller anpassningen till invandrare på bekostnad av svensk kultur, skola, publika bad, lag och ordning och synpunkter på kvinnors klädsel. Nu är det dags för det svenska språket. Det måste ju ligga rätt i munnen för alla de som har gått åtta år på SFI och skyller på språket för att de inte söker jobb. Så folkpartisten Marcus Claesson har kläckt ett lysande förslag. Om man inte kan påverka invandrarnas usla svenska, så låt oss då införa ett nytt sätt att uttala vårt språk.

Tjugo anses som extra svårt att uttala så därför tror Marcus Claesson att ”tvåttio” skulle vara ett alternativ. Det ska uppfattas som två tior, d v s tjugo och anses som logiskt. Likaså ska siffrorna mellan elva och tjugo uttalas tioett, tiotvå o s v. En viss association kan göras till franskan som har ett liknande system. Kanske Claesson är frankofil.

Så här såger Claesson om sitt förslag:

I Ryssland, Japan, Ungern, Kina och flera andra länder gör man på det sättet, säger han. Och när man skalar bort alla andra faktorer så preseterar eleverna där bäst i underökningar av matematikkunskaper Det är beklämmande att elever som kommer hit och har varit bäst i klassen presterar sämre här på grund av kulturkrocken.

Dock är han inte helt allvarlig när det gäller sin motion. Det ska bara få oss att tänka efter de svårigheter som våra nybyggare ställs inför.

SvD

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt