fredag 7 oktober 2011

Miljardrullning i tolkindustrin

TOLKAR En följd av den okontrollerade massinvandringen är att det råder stor brist på tolkar i Sverge. Många som arbetar som tolkar har dessutom inte rätt utbildning eller tillräckliga svenska språkkunskaper. Redan idag kostar den offentliga tolkverksamheten skattebetalarna miljardbelopp. Integrationsminster Erik Ullenhag (FP) lovar att det ska få kosta ännu mer i framtiden.

Eva Norström som är forskare på Lunds universitet har (på skattebetalarnas bekostnad) forskat i problemet och slår nu larm om att något måste göras. Statskontoret får nu därför i uppdrag att (för skattepengar) utreda frågan. Norström som intervjuas av SVT Rapport om situationen anser att vi nu måste acceptera det faktum att vi är ett månkulturellt samhälle och sluta hoppas på att massinvandringen är något som är av övergående natur.

I SVT Rapport intervjuas också allas vår favoritfolkpartist, integrationsminister Erik Ullenhag. Han lovar att det ska bli ändring och mer pengar till tolkar, bl.a. genom nya rikitlinjer för statliga upphandlingar på området där man bryr sig mindre om vad det kostar.

Med sedvanligt politiskt korrekt språkbruk framställs problemet med tolkar som ett hot mot rättssäkerheten för de ”mest sårbara och utsatta” personerna i vårt samhälle. Omskrivet till ren svenska är det alltså problem för asyslsökande utan papper att förmedla sina påhittade snyfthistorier till de desillusionerade handläggarna på Migrationsverket, besvärligare för invandrade socialbidragstagare att förklara för socialsekreterarna varför man behöver extrapengar till semestern i Libanon och svårare för grovt kriminella invandrare att skylla ifrån sig i svenska domstolar.

Att personer som själva skulle behöva tolk används som tolkar framgick exempelvis av 24Corren-reportaget häromdagen om Abdul Hameed Omar Ali från Libyen som gift sig med sin kvinnliga tolk Hindia Osoble Mohamed för att få stanna i Sverige och som PI rapporterade om. Hindia stapplar sig fram på en svenska som knappast ens skulle göra en SFI-lärare glad, än mindre domare, nämndemän, åklagare och advokater i en rättssal.

Frågan som ingen ställer är emellertid om mer invandring och mångkultur och fler miljader till tolkar är den enda eller bästa lösningen på problemet. På PI kan vi tänka oss en del andra åtgärder som skulle kunna vara mer effektiva.

SVT Rapport

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt