fredag 7 oktober 2011

Förslag på Lex Emma efter grov misshandel

KRISTIANSTAD Hon var på väg till en körlektion. Hon var nitton år gammal och livet låg långt och härligt outforskat framför henne. Men den här dagen höll hennes liv få ett abrupt slut när hon överfölls och blev drabbad av ett så besinningslöst våld att ingen trodde hon skulle överleva. Men nu är Emma P äntligen på benen och ett förslag har lagts in om en Lex Emma.

Hatet kommer alltid att finnas inne i hennes hjärta. Det har hjälpt henne att kämpa och komma tillbaka även om hat är en negativ känsla. Den där dagen för två år sedan då Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaisso Ramadhan, född 1981. i Irak slog ner, sparkade, skar henne, skändade henne och släpade henne efter sin bil höll på att bli hennes död. Emma P låg intuberad och medvetslös åtskilliga månader. När hon så småningom fick lämna sjukhuset var det i rullstol och med svåra kognitiva funktionsdefekter. Vägen tillbaka har varit lång men nu är Emma på benen och är ungefär som vilken 21-åring som helst.

Miljonprogrampartiet är ett pyttelitet parti som har som första punkt på sin agenda att instifta ett Lex Emma där kriminella invandrare med omedelbar verkan ska utvisas, även om de hunnit bli medborgare. De har fått stöd från ett väldigt oväntat håll. Ilmar Reepalu, Malmös kommunalfullmäktiges ordförande, kräver hårdare tag från polis och rättssystem. Han anser att Sverige måste utvisa många fler kriminella invandrare än vad vi gör idag. Han kritiserar det faktum att unga kriminella får straffrabatt som lätt ger en uppfattning för dessa att det är riskfritt att begå brott. Det innebär också ett förakt för både polis och rättssystem. Ytterst är det ett hot mot demokratin (den som finns kvar i allt mindre grad i Sverige).

Låt oss hoppas att någon ska lyssna. Lex Emma har nu också fått en Facebook-grupp. Det kanske vore en bra idé att gå med för både Emmas skull, men också alla andra svenska tjejer som på samma sätt blir våldtagna och misshandlade.

Sydsvenskan
AB

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt