fredag 7 oktober 2011

Upplopp på asylförvar

MALTA Femton poliser, tre soldater och en immigrant skadades lätt under ett upplopp i ett asylförvar på Malta under onsdagen. Enligt uppgift behandlades poliserna och soldaterna på plats för sina skador medan upploppsmakarna togs till en vårdcentral för omplåstring.

Upploppet startade strax efter 7 på morgonen när två asylsökande satte sig det taggtrådsförsedda staketet i protest mot att deras asylansökningar avslagits. De fick snabbt sällskap av två påstått minderåriga som ansåg sig ha rätt till att ströva fritt på Malta på grund av deras låga ålder.

Flyktingkommissionären hade redan konsulterats i slutet av april och konstaterade att de inte alls är minderåriga, vilket även syns tydligt i videon, det rör sig om män i 20-årsåldern och uppåt.

Upploppsmakarna ombads att lämna området och återgå till sina vanliga sysslor samtidigt som en större grupp asylsökande dyker upp, även de har fått avslag på sina asylansökningar. De startar en eld samtidigt som de kräver att släppas fria för enligt dessa så är deras levnadsförhållanden ”omänskliga”. De fortsätter med att slå sönder sängar och möbler medan de skanderar ”freedom!”.

När polis kravallutrustad polis anländer lugnar de ned sig, dock inte speciellt länge, vid halv tolv blossar det hela upp igen och nu är ett hundratal asylsökande inblandade. De kastar saker mot polisen, tänder eld på allt man kommer över, slår sönder fönster och bilar. Polis stormade sedan pöbeln tillsammans med soldater. För 23 stycken upploppsmakare som varit särskilt drivande väntar nu rättslig prövning.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt