onsdag 19 januari 2011

86-åring rånad av tre ynglingar

ÖSTERSUND De tre unga männen träffades efter skolan den 16 september och ville få tag på cigaretter men hade inga pengar. De försökte på Boda Borg, dock oklart hur. Sedan gick de vidare in till stan. Två av dem pratade om att stjäla cigaretter, en kände till den 86-åriga Signe Olofssons tobaksaffär.

De tänkte att lite mindre affärer inte brukar ha kameraövervakning och att en av dem skulle gå in och kolla om Signe var ensam, därefter skulle en annan in och stjäla cigaretter.

En av pojkarna gick lite efter de andra två och trodde inte att de riktigt menade allvar och bedöms av tingsrätten som oskyldig till medhjälp. Han har dock tagit emot två cigarettpaket trots vetskapen varifrån dessa kom.

Väl framme vid affären sattes planen i verket och det hela slutar med att en av ynglingarna vrider om armen på Signe och knuffar omkull henne. Våld som resulterat i att hon drabbats av en fraktur på två ben i underarmen. Gärningsmannen säger sig även ha hört ljudet av armen som bröts. Signe har fått operera armen och gå gipsad.

Dom

Daniel Andersson, 940530, döms för rån och skadegörelse (vid ett annat tillfälle) till 90 timmars ungdomstjänst samt ett skadestånd på 27 150 kronor.

Isak Ros, 930408, döms för stöld till 35 timmars ungdomstjänst.

Den tredje ynglingen, passiv under rånet, döms för häleriförseelse till 30 dagsböter å 50 kronor.

Östersunds tingsrätt, B 2111-10

ÖP

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt