lördag 1 januari 2011

Helena Benaouda släppte pressmeddelande till slut

FALSKA MUSLIMER Efter onsdagens gripande av de fem aspirerande terroristerna i Danmark och Sverige har det varit ovanligt tyst, både från regeringen med Reinfeldt i spetsen men även från ledande muslimer. I det senare fallet är det inte så konstigt kanske. En av de gripna, Munir Awad och häktad för förberedelse till terroristbrott, är före detta svärson till konveriten Helena Benaouda (född Fagerdin i Haukipudas, Finland), ordförande för Sveriges muslimska råd (Södermalmsmoskén). Munir har tidigare gripits två gånger i Somalia och Pakistan tillsammans med numera före detta fästmön Safia, vilken är Benoudas dotter. Paret har även en liten son. Helena Benaouda har i båda de tidigare fallen kämpat med näbbar och klor för att rentvå dottern och Munir från alla tänkbara terroristkopplingar. Men denna gången blev det henne övermäktigt, och hon valde tystnaden i dagarna två.

I går fredag skickade hon ut ett öppet brev till TT:

“Min inställning är och har alltid varit att kriminalitet och att all extremism samt användandet av våld och odemokratiska medel är oacceptabelt. Jag tror på ett öppet samhälle där individen har både rättigheter och skyldigheter, där alla – oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning och ålder har samma människovärde och där alla ska vara delaktiga. Våldsam kriminell verkamhet och terrorism är en attack mot ett sådant samhälle och mot allt jag tror på, inklusive min religiösa tro, islam. Jag, som alla andra, måste ta hotet om extremism – även islamisk extremism – på allvar för att skydda det jag tror på. Den polisiära utredningen får visa vem som är skyldig till vad, och de skyldiga kommer att få sitt straff. Min dotter och hennes barn är trygga med mig och mår bra – och det är det viktigaste för mig.”

Helena Benaouda lever antingen i total självförnekelse eller så väljer hon medvetet bort all information som innebär reella terroristkopplingar. I samband med SVT Debatt efter självmordsbombaren satt hon och den lögnaktige Mohammed Amin Kharraki och förnekade all kännedom om extremister inom Muslimska Rådet/moskén.

Se Debatt

Ledartrojkan på Expressen brukar fjäska för dessa muslimer i tid och otid, gärna med en känga mot vårt håll, vi som kritiserar och lyfter fram alla extrema kopplingar. Så även denna gången men de har även klivit fram i ljuset och riktar kritik mot Helena Benaouda och hennes anhang för sin underlåtenhet och ständiga förnekande:

Men det finns de som bagatelliserar problemet. En är Mohammed Amin Kharraki, ordförande i Sveriges unga muslimer. Men mest problematisk är ändå ordföranden för Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda. Efter självmordsbombdådet – som hon förvisso fördömde – satt hon i SVT Debatt och förnekade, i princip, att hon hade märkt av någon extremism i Sverige. Hon ville hellre tala om attacker mot moskéer. Nu har Benaoudas dotters fästman häktats för terrorplanerna mot Jyllands-Posten. Det är tredje gången Munir Awad har gripits, misstänkt för terroraktivitet. Om han inte är extremist – och han kan förvisso släppas även denna gång – måste han vara Sveriges mest otursförföljda utlandsturist genom tiderna.

Helen Benaouda har naturligtvis inte ansvar för någon annan än sig själv, men hon är en offentlig person som utger sig för att representera många svenska muslimer. Och hon framstår inte som trovärdig. Det är ett problem. Benaouda bör reda ut begreppen offentligt, annars är hon inte lämplig att verka som språksam ordförande för muslimska organisationers paraplyorganisation. Detta sagt; Sverige har hittills klarat påfrestningar, från Vilks- och Muhammedteckningar till terrordåd, med hedern i behåll. Kloka muslimska ledare har en stor del i detta.

“Södermalmsmoskén”

Eller dess korrekta namn, Zayeds moské, även kallad Stockholms moské invgides 2000 där en av huvudfinansiärerna var Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, huvudsakliga grundare och tidigare statschef i Förenade Arabemiraten, som också moskén blev uppkallad efter. Benouda tillträdde som ordförande först 2004.

I Abu Dubai finns en tankesmedja som heter The Zayed Center for Coordination and Follow-up. 1999 publicerade man “the fulfillment of the vision of Sheikh Zayed”. I den skrev man zionister hade skapat eller startat holocaust/judeutrotningen. Man har även haft föreläsningar där en professor med okänt namn hävdade att judar firade Purim (en judisk högtid) genom att mörda andra oskyldiga för att sedan dricka deras blod. Chefen för centrat har även publikt sagt att det judiska folket är “fiender till alla nationer i världen.”

Ett bidrag på 2,5 miljoner dolllar från centrat till the Harvard Divinity School år 2000 returnerades omgående efter att styrelsen fick kännedom om centrats hatiska historia. Man kallade det för “befläckade pengar”. Men muslimerna i Stockholm hade inga som helst invändningar över deras miljonbidrag.

Moskén har varit i fokus ett antal gånger, och det är inga smickrande sammanhang.

År 2003 skrev numera riksdagsledamoten Fredrik Malm ett debattinlägg i DN att moskén hade bjudit in den egyptiske islamistiske lärde Yusuf al-Qaradawi till att tala i moskén på en konferens som hade arrangerats av det Europeiska rådet för fatwa och forskning, en organisation som har grundats av al-Qaradawi. På konferensen fanns också Rashid Ghannouchi, ledare av det förbjudna tunisiska islamistpartiet al-Nahda(Renaissance Party). Under konferensen uttalade al-Qaradawi sitt stöd till självmordsattacker mot israeliska civila, vilket han kallade ett nödvändigt heligt krig. Predikan anmäldes till polisen av Fredrik Malm.

I maj 2004 skrev journalisten Salam Karam en kritisk artikel i Svenska Dagbladet där han anklagade moskén för att avsiktligen feltolka och/eller utelämna kontroversiella delar av den arabisk-svenska översättningen av predikan som hålls i moskén av imam Hassan Moussa. Till exempel blev meningen USA våldtar islam översatt av tolken till: Vi fördömer USA:s tortyr av irakiska fångar. Moskén nekade anklagelserna och menade att arabiska är ett rikare språk än svenskan, samt att tiden varit en faktor.

I november 2005 avslöjade Sveriges Radio att moskéns bokhandel hade sålt ljudband med starktantisemitiskt innehåll. På ett av banden, som hade den mördade Hamas-ledaren sheikh Ahmad Yassin på pärmen, omtalades judar som en sjukdom, bröder till apar och grisar och att den enda lösningen mot judarna var jihad. Dåvarande justitiekansler Göran Lambertz inledde en förhandsgranskning om hets mot folkgrupp, men den 2 januari 2006 beslöt justitiekansler Lambertz att avsluta målet. Enligt Lambertz var uttalandena på kassetterna mycket kritiska mot judarna, men inget brott av svensk lag eftersom de skulle ses i ljuset av den historiska och nutida konflikten i Mellanöstern.

På senare tid wallraffade den unge miljöpartistiske politikern Daniel Arrospide Alata under ett halvår moskén i hopp om att hitta bevis för allt han hört. Enligt egen utsago fick han napp genom att en Samir pratade med honom och tonen gled allt mer in på extremismen och rekryteringsprat. Denne Samir ska vara någon som går till moskén för sina böner. Han redogjorde även för detta på Newsmill men fick sin artikel refuserad efter som han pekade ut muslimer. Det ordet fick inte förekomma. Här är dock originalet, klokt uppladdad av bloggaren Cavatus.

Intervju

I SVT Debatt förekommer just intervju med Alata om detta och man passade samtidigt på att fråga Benaouda om hon kände till detta. Nej inte alls, sa hon. Ingen där har kommit i kontakt med extremismen, enligt Helena Benaouda.

Fast kontakten med extremister finns ju där bevisligen. Hennes egen före detta svärson, pappan till hennes barnbarn. Närmre än så kan man nog inte komma.

En bild säger mer än tusen ord

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt